Policijsko poročilo PU Celje: 13. 12. 2016


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje pričenjajo z obvestilom o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je nekaj minut pred sedemnajsto uro zgodila na regionalni cesti. 58-letni voznik je vozil osebni avtomobil iz Pečice proti Podplatu. Zunaj naselja Spodnji Gabernik je med prehitevanjem osebnega avtomobila in tovornega vozila ob levem robu ceste trčil v zadnji del 68-letnega pešca, ki je hodil pravilno ob levem robu ceste v smeri hoje. Ob trčenju je pešec utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. V prometni nesreči se je hudo poškodoval tudi povzročitelj prometne nesreče.

Ogled kraja prometne nesreče so v prisotnosti dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurnega državnega tožilca iz Celja opravili policisti Postaje prometne policije Celje, ki bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

Z včerajšnjim dnem je v prometnih nesrečah na območju PU Celje podobno kot v enakem obdobju lanskega leta umrlo devetnajst udeležencev cestnega prometa.

V jutranjih urah so policisti na Prešernovi cesti v Velenju opravili ogled kraja kaznivega dejanja vlomov v kletne prostore in garažo. Neznani storilec je iz notranjosti kleti odtujil kovinski zaboj z orodjem, varilni aparat na plin, v garažnem prostoru pa poškodoval osebni avtomobil.

V dopoldanskih urah so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju tatvine. Neznani storilec je v Podgori pri Šmartnem ob Paki poškodoval ograjo in obešanko ograjenega območja in iz dveh delovnih strojev odtujil okoli 350 litrov nafte. Podjetje iz Avstrije je oškodoval za najmanj 450 €.

Okoli pol enajste ure so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja policistu. 31-letni pacient metadonskega zdravljenja je v Zdravstvenem domu hotel pretepati svoje dekle, kar mu je preprečil eden izmed čakajočih, s katerim se je zapletel v pretep. Nadaljnjo kršitev so mu preprečili varnostniki. Ob prihodu je enega izmed policistov Policijske postaje Velenje udaril v obraz. Zoper njega so policisti uporabili prisilna sredstva in mu odvzeli prostost. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili.

Okoli poldneva so policisti obravnavali kaznivo dejanje drzne tatvine. 31-letni osumljenec iz Pečice je na relaciji Celje – Prebold kot potnik vstopil na avtobus in iz kasete s kovanci odtujil 70 €. Po storjenem kaznivem dejanju so ga policisti v sodelovanju z voznikom avtobusa izsledili in prijeli. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

V popoldanskih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v počitniško hišo v Dragomilem. Neznani storilec je v času zadnjih treh tednov vlomil v hišo. Zaradi daljše odsotnosti lastnika še ugotavljamo kaj je bilo odtujenega.

Okoli devetnajste ure so policisti opravili ogled kraja nesreče, kjer je moškega na železniških tirih v bližini Lave v Celju povozil vlak. Ob trčenju potniškega vlaka, ki je vozil iz Celja proti Žalcu, je 37-letni moški iz Majšperka zaradi posebno hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče. Pri ogledu policisti niso ugotovili znakov tuje krivde. O dogodku bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.