Policijsko poročilo PU Celje: 13. 3. 2017

13. 03. 2017 12:57

Policijsko  poročilo  začenjamo  s  podatki  o prometni nesreči, ki se je v petek nekaj pred šesto uro zjutraj, zgodila v Šentjurju.

34-letni  voznik  osebnega  vozila  je  vozil po Drofenikovi ulici iz smeri centra  Šentjurja proti glavni cesti.  Pri vključevanju na prednostno cesto ni  ustavil in je izsilil prednost 16-letnemu vozniku kolesa z motorjem, ki je  pravilno pripeljal iz smeri Grobelnega in je v križišču vozil naravnost
proti Celju. Vozili sta trčili. V trčenju sta se hudo poškodovala 16- letni voznik  kolesa  z  motorjem  in  njegov  17-letni sopotnik. Voznik osebnega vozila  se  v trčenju ni poškodoval.   Glede na to, da so toplejši dnevi na ceste   privabili   že  mnogo  voznikov  enoslednih  vozil  opozarjamo  vse
udeležence  v cestnem prometu naj bodo nanje pozorni. Prav tako vse voznike enoslednih  vozil  opozarjamo  na  previdnost  in  spoštovanje predpisov in voznih razmer.

V  soboto,  okoli štirih zjutraj, smo bili obveščeni o drzni tatvini, ki se je  zgodila  na  avtocestnem počivališču Lopata. Neznani storilec, močnejše postave, visok okoli 175 cm, svetlih kratko pristriženih las, star okoli 40 let,   je zbudil romunskega voznika tovornega vozila in ga iz vozila zvabil pod  pretvezo, da ima prazno pnevmatiko. Ko je voznik zapustil vozilo mu je neznanec iz predala vrat ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Na  Ulici Heroja Rojška v Celju smo obravnavali vlom v vrtno uto. Pogrešajo vrtno kosilnico.

V  sobotnih večernih urah smo bili obveščeno o vlomu v stanovanjsko hišo na območju  Nove  Štifte.  Storilec  je v hišo vstopil skozi okno v pritličju. Ukradel je več kosov zlatnine.

Vlom  v  stanovanjsko hišo smo v soboto zvečer obravnavali tudi v Florjanu, na  območju  Policijske  postaje Velenje. V tem primeru je storilec ukradel kuverto z gotovino ter tri moške in eno žensko uro.

Včeraj  smo  bili  obveščeni  še  o  vlomu v počitniško hišico v Brdcah, na območju  Vojnika.  Pogrešajo  več orodja, med drugim tudi udarno kladivo in motorno žago.

Policijsko  poročilo  zaključujemo  z  obvestilom  o najdenem avtomobilskem ključu.  Ključ so našli na Mejnem prehodu v Dobovcu. Gre za kontaktni ključ osebnega avtomobila znamke Audi z obeskom. Kdor ključ pogreša naj se oglasi na Mejnem prehodu v Dobovcu.

Milena Trbulin,
predstavnica za odnose z javnostmi

Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,841 seconds.