Policijsko poročilo PU Celje: 13. 4. 2012


Včeraj so policisti na območju celjske policijske uprave obravnavali 17 prometnih nesreč, 25 kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda in miru.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o tatvini dobrih 300 litrov goriva. Neznani storilec ga je ukradel iz slovaškega tovornega avtomobila, parkiranega na bencinskem servisu na Tepanju.

V Topolšici je neznani storilec včeraj ponoči medtem, ko je lastnica spala, vlomil v stanovanjsko hišo. Med brskanjem po hiši se je lastnica prebudila, vlomilec pa se je prestrašil in odšel, ne da bi kaj odnesel.

V Dobju so policisti včeraj obravnavali tatvino dveh čebeljih panjev, vrednih najmanj 500 €.

Na Trubarjevi ulici v Celju je bilo v zadnjih dneh vlomljeno klet stanovanjskega bloka. Lastnica pogreša žensko kolo.

V Dramljah je neznani storilec včeraj vlomil v vikend in ukradel kosilnico ter kotni in tračni brusilnik.

Vse motoriste, ki ste se jutri nameravali udeležiti preventivnih aktivnosti na poligonu šole vožnje Relax v Otiškem vrhu, ki jih organizirajo policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem policisti obveščajo, da so morali policisti zaradi slabe vremenske napovedi aktivnosti, namenjene večji varnosti motoristov, odpovedati. Aktivnosti bodo izvedli  predvidoma v nedeljo,  6. maja 2012.

Za konec še h kadrovskim menjavam na Policisjki upravi Celje.

Dosedanji direktor Policijske uprave Celje mag. Karol Turk bo prevzel delovno mesto namestnika generalnega direktorja policije, tako da bo od ponedeljka, 16. aprila  2012, po pooblastilu generalnega direktorja, Policijsko upravo Celje vodil Jože Senica, ki je do zdaj opravljal naloge vodje Sektorja kriminalistične policije. Po pooblastilu generalnega direktorja policije bo dolžnosti vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje prevzel Damjan Turk, ki je bil do sedaj vodja Oddelka za gospodarsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije. Njegovo delovno mesto bo prevzel David Antolovič.