Policijsko poročilo PU Celje: 13. 6. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometu. Minuli vikend so na območju celjske policijske uprave obravnavali petindvajset prometnih nesreč, v katerih so se štiri osebe huje poškodovale. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dvajset voznikov. Stopnje alkoholiziranosti so bile visoke. Med pridržanimi je bil tudi kolesar, ki je imel 1.04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Prometna nesreča se je zgodila v petek, nekaj čez 8. uro zjutraj, na lokalni cesti izven naselja Podgorje na območju upravne enote Slovenj Gradec. Do nesreče je prišlo, ko je 19­-letni voznik kolesa z motorjem vozil po lokalni cesti iz smeri Podgorja proti Suhemu Dolu. V Podgorju je voznik kolesa z motorjem zavijal levo ravno v trenutku, ko je iz nasprotne smeri in sicer iz  smeri Spodnjega Razborja pripeljal  prav tako 19-letni voznik osebnega avtomobila. Ko je slednji zagledal voznika kolesa z motorjem, je z vozilom zavil v levo, v izogib trčenju pa je tudi voznik kolesa z motorjem zavil v desno, zaradi česar je med vozili prišlo do trčenja. Voznik kolesa z motorjem se je pri trčenju hudo poškodoval.

V petek okoli pol devetih dopoldne so policisti prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali tudi v Vrbju, na cesti Žalskega odreda. Do nesreče je prišlo, ko je 45-letni voznik tovornega vozila, ki je  vozil skozi naselje Vrbje, v  križišču s prednostno cesto izsilil prednost  73-letni kolesarki, ki se je pripeljala iz smeri Vrbja. Kolesarka se je pri padcu huje poškodovala.

Tudi v soboto so policisti obravnavali dve hujši prometni nesreči, v katerih sta bila udeležena motorista. Prva se je nekaj pred 15. uro zgodila  na Ulici Heroja Staneta izven naselja Žalec.

Do nesreče je prišlo, ko je  32-letni voznik motornega kolesa, ki je  vozil po Ulici Heroja Staneta, v križišču  zavijal levo proti Šempetru in to v trenutku, ko je iz smeri Ložnice pripeljal 21-letni voznik osebnega avtomobila. Voznik osebnega vozila kljub zaviranju ni uspel preprečiti trčenja z motoristom. Motorist, ki je prav tako kot voznik osebnega vozila vozil brez vozniškega dovoljenja, se je v trčenju hudo telesno poškodoval.

V soboto okoli 22. ure zvečer so policisti hudo prometno nesrečo obravnavali na Vranskem. Prometna nesreča se je zgodila, ko je 57-letni voznik starodobnega motornega kolesa s prikolico, ki je vozil po lokalni cesti iz smeri Brod proti Vranskem, v blagem desnem ovinku zapeljal najprej na bankino, nato pa iz bankine na travnik, po katerem je po okoli tridesetih metrih vožnje padel in se huje poškodoval.

V soboto ponoči so policisti v Gaberkah pri Šoštanju obravnavali vlom v cerkev, ki jo trenutno prenavljajo. Storilec je odnesel dva lestenca iz brušenega stekla in enega iz medenine ter župnijo oškodoval za okoli 4.500 €.

V Babnem pri Celju pa so obravnavali vlom v vrtno lopo. Pogrešajo frezo, nahrbtno kosilnico, samohodno vrtno kosilnico, agregat in gorivo. Lastnik je oškodovan za okoli 3.300 evrov.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE