Policijsko poročilo PU Celje: 14. 3. 2011


Minuli vikend so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali sedemnajst voznikov, natančneje petnajst voznikov in dve voznici. Dvema večkratnima kršiteljema  so zasegli vozili.

V noči iz petka na soboto so na avtocestnem počivališču Lopata izvajali poostren nadzor cestnega prometa. V nadzoru je sodelovalo 10 policistov, ki so ustavili 1007 voznikov. Z alkotesti so preizkusili 362 voznikov, osem preizkusov je bilo pozitivnih. Najvišja ugotovljena stopnja alkohola je bila 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Minuli vikend so obravnavali šestnajst prometnih nesreč, od tega tri s pobegom. V dveh so voznika, ki sta ju povzročila, že izsledili,  eno še preiskujejo.

V petek ponoči je neznani storilec v  Žiberniku pri Rogaški Slatini poskušal ukrasti osebni avtomobil Volkswagen Pasatt, kar mu pa ni uspelo. Je pa lastnici s tem, ko je zlomil zunanjo in volansko ključavnico, povzročil za najmanj 1.000 € škode.

V isti noči so v Parižljah obravnavali vlom v tovorno vozilo. Storilec je iz kabine vozila ukradel 800 € gotovine.

V Založah so policisti obravnavali vlom v garažo. Lastnica pogreša štiri zimske  pnevmatike s platišči.

Med vikendom je bilo v Celju vlomljeno v trgovino z glasbili. Pogrešajo osem kitar. Materialno škodo ocenjujejo na dobrih 5.000 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE