Policijsko poročilo PU Celje: 14. 5. 2015


PolicijaPregled včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo o prometni nesreči, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Včeraj, ob 9.45 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Vojniku. 65-letni voznik osebnega avtomobila, h kateremu je imel pripet lahki priklopnik, je med zavijanjem desno z glavne na stransko cesto izsilil prednost 66-letni kolesarki. Pri padcu je utrpela hude poškodbe glave. Voznika bomo kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

Policisti današnje poročilo nadaljujejo s podatki o drzni tatvini v eni izmed trgovin na Mariborski cesti v Celju. Dva neznanca sta prišla v trgovino, nakar je eden izmed njiju zmotil prodajalca, drugi pa mu je iz blagajne odtujil 50 evrov. Zaposleni so 18- in 20-letna storilca iz Maribora prijeli in zadržali do prihoda policistov. Odtujen denar so jima zasegli in vrnili lastniku. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper njiju podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

V Vrbju pri Žalcu je neznanec vlomil v počitniško prikolico in iz nje ukradel starejši prenosni računalnik. Lastnik je odstopil od pregona kaznivega dejanja.

Današnje poročilo policisti PU Celje zaključujejo z obvestilom o nesreči pri delu. V Lastniču pri Šmarju pri Jelšah so policisti v popoldanskih urah opravili ogled kraja nesreče pri delu. Pri košnji trave se je kosilnica zaradi nagnjenosti terena prevrnila na levi bok. Pred prevračanjem je z nje skočil domačin in se pri tem lažje poškodoval.