Policijsko poročilo PU Celje: 14. 7. 2011


Včeraj se je na celjskem območju pripetilo petnajst prometnih nesreč. Štirje udeleženci so bili telesno poškodovani, od tega eden huje. Zaradi prevelike stopnje alkoholiziranosti so policisti pridržali enega voznika ter zasegli dva vozila.

Huje se je telesno poškodovala 33-letna udeleženka v cestnem prometu, ki je sinoči ob 18.55 uri v kraju Vrhovo padla s kolesom.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali 23 novih kaznivih dejanj.

V noči na sredo so neznanci z dveh objektov v kraju Žička gorca, na območju Slov.Konjic, odtujili  bakrene žlebove in cevi. Lastnika sta skupno oškodovana za 1.000 €.

V sredo dopoldan so občani v kraju Prekopa na območju Žalca prijeli 24-letnega Žalčana, ki je poskušal odtujiti kovinske palice. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je imenovani osumljen tudi tatvine kovinskih palic, ki je bila izvršena v preteklem tednu iz istega objekta.

Včeraj sta bili izvršeni tudi dve drzni tatvini denarja iz stanovanjskih hiš na območju Frankolovega in Slovenskih Konjic. Neznanci, ki delujejo v skupini, zamotijo domačina, drugi pa izvrši tatvino. V obeh primerih je bilo odtujeno okoli 300 € gotovine.

Zvečer je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Laškem, od koder lastniki pogrešajo zlatnino in ure v vrednosti 1.500 €.

Nekaj po polnoči je bilo vlomljeno v gostinski lokal v Dramljah, od koder sta bili odtujeni dve motorni žagi. Varnostniki so na kraju prijeli 28-letnika iz Maribora, ga predali policistom, to pa so izvedli postopek.

Nekaj po drugi uri je poklical občan iz Slovenskih Konjic ter sporočil, da je v svojem vozilu zalotil neznanca. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 24-letnika iz območja Celja, pri katerem so našli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Omenjenega so policisti obravnavali že zvečer okoli 20.00 ure ko so ga  prijeli po storjeni tatvini v trgovini v Slovenskih Konjicah. Za svoja dejanja se bo moral zagovarjati na sodišču.

PO POOBLASTILU DIREKTORJA PU

Dušan Marat

Vodja izmene OKC