Policijsko poročilo PU Celje: 14. 9. 2011


S področja cestnega prometa policisti PU Celje danes poročajo o šestih prometnih nesrečah. V štirih je na srečo prišlo le do materialne škode, v dveh pa sta se dve osebi lažje poškodovali. Eno od teh  je povzročil voznik, ki je vozil pod vplivoma alkohola, poleg tega pa je izpolnjeval tudi pogoje za zaseg vozila.

Med kaznivimi dejanji policisti izpostavljajo vlom v svečomat na pokopališču v Ljubnem ob Savinji. Storilec je iz svečomata odnesel dobrih 100 €, poleg tega pa je z vlomom napravil še za najmanj 400 € škode.

V Letušu so policisti včeraj obravnavali nesrečo pri delu. 35-letnemu delavcu je pri prekrivanju strehe zdrsnila lestev na kateri je stal, padel je približno šest metrov v globino. Pri padcu se je huje poškodoval.

Na Vranskem so policisti včeraj v dopoldanskih urah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Vlomilcu ni uspelo ničesar odnesti, saj sta ga presenetila lastnika, ki sta se vrnila domov. Uspelo pa mu je pobegniti s kraja dejanja.

Sinoči, nekaj pred 23. uro, so policisti v Celju, v bližini Planeta Tuš, obravnavali primer povzročitve hude telesne poškodbe. Trije mlajši neznanci, ki so se pripeljal s sivim avtomobilom, so hudo pretepli 24-letnega moškega, doma iz območja Hrastnika.

Prometna nesreča se je zgodila tudi v ponedeljek ob 12.10 uri, ko se je neznani voznik, neznanega vozila, sive barve, vključeval v promet na Mariborsko cesto med gostiščem Amerika in podjetjem INPOS. V križišču s prednostno cesto naj ne bi  spustil mimo kolesarke, ki  je vozila po kolesarski stezi. Voznik je kolesarko zbil, ta pa je padla na pokrov motorja. Po nesreči je ustavil in govoril z oškodovanko, vendar  mu je dejala, da ni poškodovana. Oškodovanka je nato naknadno v celjski  bolnišnici iskala zdravniško pomoč, kjer so ugotovili, da se je v nesreči lažje poškodovala. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo udeleženega voznika in morebitne očividce, naj pokličejo na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje 54 26 450 ali na številki 113 oziroma 080 12 00.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE