Policijsko poročilo PU Celje: 15. 3. 2011


Včeraj so policisti na Celjskem obravnavali štiri prometne nesreče, od tega dve, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami, štiri kršitve javnega reda in miru in dvanajst kaznivih dejanj. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.

Prva prometna nezgoda s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila okoli 13.21 ure v Velenju, na regionalni cesti Velenje – Šoštanj. 42 letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Šoštanja proti Velenju in v križišču zavijal levo proti Premogovniku Velenje. V tem trenutku je iz nasprotne smeri iz smeri Velenja proti Šoštanju pravilno pripeljal 78 letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je voznik, ki je zavijal levo zaprl pot. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, v katerem je 78 letni voznik zadobil hudo telesno poškodbo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Druga prometna nesreča pa se zgodila okoli 16.00 ure v Laškem, na Valvazorjevem trgu, na parkirišču. 31 letni voznik osebnega avtomobila je vozil vzvratno iz parkirnega prostora na parkirišču in pri tem spregledal ter trčil v 83 letno peško. Peška je padla po tleh in zadobila hudo telesno poškodbo. Okoliščine prometne nezgode policisti še preiskujejo, zato prosijo vse očividce te prometne nesreče, da pokličejo na policijsko postajo Laško, ali pa na telefonsko številko policije za nujne klice 113.

Ponoči je bilo vlomljeno dva osebna avtomobila v Celju, iz obeh sta bili odtujeni navigacijski napravi.  V kraju Breg pri Polzeli je bilo vlomljeno v dva gradbena zabojnika, vendar ni bilo nič odtujenega. Šentjurski policisti obravnavajo tatvino polpriklopnika, na katerem je bila naložena večja količina aluminija, vrednega preko 50.000 EUR.  V eni izmed Celjskih trgovin  je neznani mlajši moški odtujil dve jakni. Prodajalka ga je skušala zadržati, vendar ji to ni uspelo, saj jo je storilec podrl na tla in pobegnil s plenom.

Božidar Pezdevšek

Vodja centra

Višji policijski inšpektor II