Policijsko poročilo PU Celje: 15. 9. 2011


Po poročilu policistov PU Celje so včeraj na vseh področjih njihovega dela beležili pestro dogajanje.

S področja cestnega prometa poročajo o enajstih prometnih nesrečah, dveh zasegih vozil in petih pridržanjih voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Pregled kaznivih dejanj začenjajo s podatki o tatvini goriva iz delovnega stroja. Neznani storilec je včeraj ponoči  iz delovnega stroja, parkiranega na gradbišču v bližini Petrička v Celju, iztočil dobrih 200 l nafte.

V Šempetru v Savinjski dolini so policisti obravnavali vlom v poslovne prostore podjetja. Storilec je iz dveh delavnic odnesel agregat ter več kablov in različnega orodja in s tem lastnikom povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Včeraj so policisti bili obveščeni tudi o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v stanovanjsko hišo na Partizanski cesti v Celju vlomil včeraj dopoldne in odnesel LCD monitor in žensko ročno uro.

Tudi s tatvino bakrenih žlebov so se policisti včeraj ukvarjali. Storilec jih je odnesel s strehe lovske koče v Gornjem gradu.

Poleg vsega omenjenega so policisti včeraj obravnavali tudi tatvino okrasnih platišč iz avtomobila na Polzeli, vlom v stanovanjsko  hišo v Doropolju, tatvino kolesa BMX v Prevaljah, gozdni požar v Hudinji, na območju Slovenskih Konjic, poškodovanje avtomobila v Velenju, vlom v delavnico v Zidanem mostu, onesnaženje vode v Bodrišni vasi  in še par tatvin ter poskusov vlomov.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti včeraj posredovati štirinajstkrat. Od tega devetkrat v zasebnih prostorih. Dvema kršiteljema so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE