Policijsko poročilo PU Celje: 16. 1. 2017


Pregled dogajanja zadnjih treh dni policisti PU Celje začenjajo s podatki o dveh ropih.

Petkovo  sneženje  ni bilo ovira neznanemu storilcu, ki je okoli 21.20 ure, oropal bencinski servis na Mariborski cesti v Celju. Neznanec, oblečen v črna oblačila s kapuco, ki je bila na notranji strani zelene barve ter s kapo z izrezom za oči, je vstopil v prostore bencinskega servisa in s pištolo zagrozil  prodajalcema ter od njiju zahteval denar. Neznanec je v nadaljevanju sam iz blagajne vzel nekaj gotovine in pobegnil v smeri proti Ulici frankolovskih žrtev v Celju.

Rop bencinskega servisa so policisti obravnavali tudi včeraj okoli 20.30 ure, na Dečkovi cesti v Celju. Neznani oborožen storilec, oblečen v siv spodnji del trenirke, sivo jopo s kapuco in črno jakno ter šalom čez obraz, je vstopil v prostore bencinskega servisa, zagrozil prodajalcu in iz blagajne ukradel nekaj gotovine. Po ropu je peš odšel v smeri proti IV. Osnovni šoli. V nobenem primeru ni bil nihče poškodovan.

Sobotno dogajanje sta zaznamovala dva vloma.

Najprej so bili policisti obveščeni o vlomu v optiko v Zrečah. Storilec je ukradel več okvirjev za očala, več sončnih očal in tri naprave za merjenje dioptrije in brušenje stekel. Lastnikom je povzročil visoko materialno škodo.

V soboto so bili policisti obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo v Petrovčah. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Ukradel je gotovino in dve ročni uri.

V soboto, ob 10.36 uri, se je na glavni cesti izven naselja Košnica, zgodila prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih vozil.

Neznani voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen, tip Vento, temno rdeče barve, je vozil iz smeri Laškega proti Celju. V desnem preglednem ovinku hitrosti in načina vožnje ni prilagodil razmeram na cesti, zato ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal voznik drugega osebnega vozila. Le-ta je skušal trčenje preprečiti  z umikom v desno. Neznani voznik je kljub temu trčil v levi del osebnega vozila in po trčenju s kraja nesreče odpeljal, ne da bi ustavil.

Vse, ki imate kakršnekoli podatke o omenjeni prometni nesreči policisti prosijo, da pokličete na telefonsko številko Policijske prometne policije Celje 03 572 78 00 ali na telefonsko številko 113.

Nedelja je bila najmirnejši dan tega vikenda. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila in sicer v Čepljah, na Okonini in v Arclinu.