Policijsko poročilo PU Celje: 16. 5. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o uspešno končani iskalni akciji pogrešane občanke.

Konec minulega tedna so policisti Policijske postaje Celje na podlagi prijave o pogrešani osebi izvedli iskalno akcijo. Iskali so pogrešano 45-letno občanko iz okolice Frankolovega,  ki je od doma odšla v slabem psihičnem stanju.  Iskalno akcijo, v kateri so sodelovali tudi vodniki službenih psov ter predstavniki prostovoljnih gasilskih društev Frankolovo in Nova cerkev ter predstavniki Lovske družine Vojnik, so uspešno zaključili. Občanko so namreč našli v Škofji vasi. Celjski policisti se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem sodelujočim za pomoč pri iskanju pogrešane osebe.

Med kaznivimi dejanji policisti izpostavljajo tatvino dveh motornih žag znamke Husqvarna, vrednih okoli 1.000 €. Storilec jih je ukradel iz kesona poltovornega avtomobila, parkiranega v Pondorju.

Na Koroški cesti v Velenju so policisti obravnavali vlom v prostore ograjenega zunanjega skladišča podjetja. Pogrešajo okoli 3,5 tone jeklene pločevine. Škodo ocenjujejo na okoli 2.500 €.

Ta konec tedna so policisti obravnavali tri prometne nesreče s hudimi poškodbami udeležencev.

Prva se je zgodila v petek okoli 22. ure na glavni cesti izven naselja Mestinje.  18-letni voznik je vozil po glavni cesti iz smeri Mestinja proti Podplatu, kjer je v levem ovinku izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal z vozišča, trčil v odbojno ograjo mostu ter nato zapeljal v  jarek. V nesreči sta se voznik in sopotnik huje poškodovala.

Ob istem času so prometno nesrečo  s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali tudi na območju Slovenskih Konjic, natančneje izven naselja Blato. 64-letni voznik osebnega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenskih Konjic proti Žičam, kjer je ob izteku blagega desnega ovinka zapeljal na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je nasproti pripeljala voznica osebnega vozila. V trčenju  se je voznica lažje poškodovala, voznik pa huje.

V soboto okoli 13. ure so policisti hudo prometno nesrečo obravnavali tudi na Tomšičevi cesti v Velenju. 27- letni voznik motornega kolesa je vozil po Tomšičevi iz smeri Kidričeve proti  Koroški cesti. Ko je pripeljal na vertikalne prepreke na vozišču, je izgubil oblast nad motorjem, trčil v betonski robnik in padel po vozišču. Pri padcu se je hudo škodoval. Voznik motornega kolesa je vozil neregistrirano vozilo in brez ustreznega vozniškega dovoljenja.

Policisti so minuli konec tedna zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 17 voznikov, trem večkratnim kršiteljem pa so zasegli vozila.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE