Policijsko poročilo PU Celje: 17. 10. 2016


PolicijaV petkovih jutranjih urah so bili policisti PU Celje obveščeni o vlomu v trgovski center na Slomškovi ulici v Slovenskih Konjicah. Neznani storilci so vlomili v dve prodajalni. Iz njiju so odtujili prenosno blagajno z manjšo vsoto gotovine in 40 mobilnih telefonov. Podjetji sta oškodovani za 30.500 €.

Tekom dneva so policisti na območju Slovenskih Konjic in Laškega obravnavali kaznivi dejanji nasilja v družini. V obeh primerih domačina dalj časa izvajata psihično in fizično nasilje nad domačimi. Obema osumljencema so izrekli ukrep prepovedi približevanja bližnjim, po vseh zbranih obvestilih pa ju bodo tudi kazensko ovadili.

V večernih urah so policisti v Slovenskih Konjicah opravili ogleda kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je vlomil skozi vrata na terasi in iz notranjosti odtujil več kosov različnega nakita, v vrednosti najmanj 10.000 €.

V noči iz petka na soboto so policisti na Muti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je zanetil plastificirano ograjo okoli igrišča tenis kluba in s tem povzročil škodo za okoli 1.200 €.

V soboto, v zgodnjih jutranjih urah, so policisti do streznitve pridržali pijanega 52-letnega kršitelja, ki je v gostinskem lokalu na območju Mozirja kršil javni red in mir. Kljub ukazom policistov s kršitvijo ni prenehal.

V večernih urah so policisti pri varovanju košarkaške tekme v Rogaški Slatini obravnavali kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja policistki. 21-letni domačin se je nedostojno vedel do policistke, ob prijetju pa jo je odrinil, tako da je padla po tleh. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili.

V nedeljo, v zgornjih jutranjih urah, so policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanje na Vrunčevi ulici v Slovenj Gradcu. Med vlamljanjem je 24-letnega domačina zmotila soseda. Med bežanjem se je porezal po roki. Po storitvi kaznivega dejanja so ga prijeli policisti, ki so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili.

Obveščanje o včerajšnjem varnostnem dogajanju policisti nadaljujejo z obvestilom o kaznivem dejanju tatvine neregistriranega kolesa z motorjem v Šoštanju. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 200 €.

V popoldanskih urah so policisti na avtocestnem počivališču Zima pri Celju 46-letnemu državljanu Romunije zasegli teleskopsko palico. Po določbah Zakona o orožju so mu izrekli globo, ki jo je na kraju poravnal.

V večernih urah so policisti v Šentjurju pri Celju obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Pijani osumljenec je večkrat udaril zunajzakonsko partnerko. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja, po vseh zbranih obvestilih pa ga bodo tudi kazensko ovadili.