Policijsko poročilo PU Celje: 17. 11. 2014


PolicijaPregled dogajanja zadnjih treh dni policisti PU Celje začenjajo s podatki o smrtni prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto, ob 16.55 uri, na glavni cesti izven naselja Velenje.

39-letni vozik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Pake pri Velenju proti  Velenju. Pred predorom je z njegove leve strani vozišče prečkala 64-letna peška. Voznik je kljub zaviranju in umikanju trčil vanjo. Peška je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla. Cesta na omenjenem odseku je bila zaprta do 20.50 ure.

V petek so bili policisti obveščeni, da je bilo v zadnjih nekaj dneh vlomljeno v stanovanjsko hišo v Bevčah. Lastnik pogreša nekaj kosov nakita.

V petek ponoči  je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na Cesti v Lokrovec v Celju. Pogrešajo moško kolo in nekaj kosov električnega orodja. Škodo ocenjujejo na okoli 1.500 €.

V petek so policisti obravnavali tudi roparsko tatvino. V popoldanskih urah so v trgovino na Kidričevi cesti v Celju vstopile tri ženske in ukradle dve varovalki, vredni okoli 20 €. Ko so zapuščale trgovino, se je sprožila varnostna naprava. Ob sprožitvi naprave je ena od žensk napadla varnostnico, ki je nameravala ugotoviti njihovo identiteto in jo je  lažje poškodovala. Vse tri so nato pobegnile iz trgovine in se s kraja odpeljale. Policisti so jih kmalu po dejanju izsledili in jih bodo kazensko ovadili.

Petkovo dogajanje policisti zaključujemo s podatki o vlomu v stanovanjsko hišo na Gozdni poti v Slovenj Gradcu. Neznanec je preiskal notranjost ter ukradel zlatnino in denar. Lastnici je povzročil za okoli 1.000 € škode.

V Slovenj Gradcu, v Selah, so policisti vlom v stanovanjsko hišo obravnavali tudi v  soboto. V tem primeru je storilec ukradel  nekaj gotovine.