Policijsko poročilo PU Celje: 17. 6. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU  začenjajo s podatki o včerajšnji prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti Celje – Šentjur, v Prožinski vasi. Prometna nesreča se je zgodila nekaj pred 16. uro, zaradi odstranjevanja posledic  pa je bila cesta skoraj dve uri zaprta. Prometno nesrečo je povzročil 55-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Celju in je  v blagem levem ovinku v Prožinski vasi zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebno vozilo, s katerim je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 70-letni voznik. 55-letni voznik se je v prometni nesreči huje poškodoval, 70- letni pa lažje.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu so policisti včeraj obravnavali vloma v dva lokala. V prvem je neznani storilec razbil steklena vhodna vrata in nato še notranja vrata ter ukradel 500 € gotovine.  V drugega pa je vstopil skozi okno, odnesel pa je 20 € menjalnega denarja.

V Trobljah, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, je bilo včeraj vlomljeno v skladišče podjetja, ki se ukvarja z vodovodi in toplovodi. Storilci so odnesli za okoli 4.000 € različnega bakrenega materiala. Večino ukradenih predmetov so kmalu našli v bližini skladišča.

V Rogaški Slatini so policisti včeraj obravnavali vlom v cvetličarno. Storilec je odnesel menjalni denar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200€ materialne škode.

Policisti Policijske postaje Celje so v torek opravili hišno preiskavo pri 31-letnem Celjanu in našli ter zasegli 43 rastlin prepovedane droge konoplja. 31-letni Celjan je prepovedano drogo vzgajal v posebej prirejen prostoru za vzgojo konoplje, opremljenem z napravami za umetno svetlobo, prezračevanje in ostalimi pripomočki  za vzgojo prepovedane droge konoplja. Osumljeni 31- letnik bo ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE