Policijsko poročilo PU Celje: 18. 1. 2016

18. 01. 2016 12:17
PolicijaDanašnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda policisti PU Celje pričenjajo z obvestilom o nesreči pri delu, ki se je v petek, v jutranjih urah, zgodila v podjetju na Ravnah na Koroškem. Med delovnim procesom je 18-letni delavec padel z višine dveh metrov na betonske tla. Pri tem se je lažje poškodoval po glavi. O nesreči bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.
Petkovo dogajanje policisti nadaljujejo z obvestilom o tatvini osebnega avtomobila, znamke Golf, serije VI, črne barve, reg. št. CE HE-649, ki ga je neznanec odtujil iz garaže pod stanovanjskim blokom v Latkovi vasi. Pri odtujitvi vozila je poškodoval zapornico in si tako omogočil izvoz vozila. Lastnik je oškodovan za okoli 12.000 €.
Okoli poldneva so bili policisti obveščeni o nesreči na smučišču na Golteh. Pri smučanju skupine otrok na otroškem poligonu, pod nadzorstvom treh učiteljev smučanja, se je eden izmed otrok sam spustil po smučišču in trčil v igralo, ki služi kot vratca poligona na progi. Pri tem je utrpel zlom noge. O nesreči bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.
Na Resljevi ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v proizvodno halo podjetja v stečaju. Neznanec je odtujil nekaj posod za uparjanje in delov elektronike iz strojev. Podjetje je oškodoval za okoli 4.000 €.
Na Jenkovi ulici v Celju so policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanje. Neznanec je odlomil vložek cilindrične ključavnice in iz notranjosti odtujil tablični računalnik, fotoaparat in več kosov zlatnine v skupni vrednosti okoli 4.000 €.
V soboto so policisti v jutranjih urah obravnavali vlom v gostinski lokal na Kidričevi ulici v Laškem. Neznani storilci so iz notranjosti odtujili več zavojev cigaret, manjšo količino alkoholnih pijač in prehrambenih izdelkov v skupni vrednosti okoli 500 €.
V popoldanskih urah so policisti Policijske postaje Velenje po obvestilu občana, da neznanec vlamlja v njegov osebni avtomobil na Kidričevi ulici v Velenju, po hitri intervenciji na kraju prijeli 35-letnega osumljenca z Raven na Koroškem. Po prijetju so mu zasegli odtujene predmete iz vozila in manjšo količino droge. Zaradi storitve kaznivega dejanja drzne tatvine ga bodo kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo, zaradi posesti prepovedane droge pa bodo zoper njega uvedli hitri postopek z odločbo.
V večernih urah so policisti v Parižljah pri Žalcu opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine. Domačine je oškodoval za okoli 5.000 €.
Ogleda kraja dveh vlomom v stanovanjski hiši so policisti opravili tudi v Letušu. V prvem primeru je neznanec povzročil večjo škodo pri vlamljanju in iz notranjosti odtujil manjšo vsoto denarja. V drugem primeru pa je odtujil sef z večjo količino denarja in izdelkov iz zlata v skupni vrednosti okoli 55.000 €.
Varnostno dogajanje včerajšnjega dne je zaznamoval vlom v osebni avtomobil, ki ga je neznanec izvršil na Šaleški cesti v Velenju. Po vlomu je poskušal vozilo spraviti v pogon in ga odtujiti, vendar mu to ni uspelo.
Pregled dogodkov preteklega vikenda policisti zaključujejo z obvestilom o požaru v notranjosti neregistriranega osebnega avtomobila, do katerega je prišlo na parkirišču v Teharju. Gasilci so požar pogasiti. Kljub temu je na vozilu nastala gmotna škoda za okoli 10.000 €.
Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,572 seconds.