Policijsko poročilo PU Celje: 18. 3. 2011


Včeraj so policisti PU Celje zabeležili štiri prometne nesreče, dve kršitvi javnega reda in miru in deset kaznivih dejanj.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika. Enega od njiju, in sicer 44 letnega voznika doma iz širšega območja Krškega, ki je imel skoraj dve promili alkohola v krvi, so policisti v Laškem ustavili že okoli poldneva.

Prometna nesreča se je zgodila pretekli petek, torej 11. marca 2011,ob 09.20 uri, na Gregorčičevi ulici v Celju, v neposredni bližini Zdravstvenega doma. Neznani voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen, tip Passat Variant, bele barve, ki je vozil po Gregorčičevi ulici iz smeri Kersnikove ulice proti Ljubljanski cesti, je na zaznamovanem prehodu za pešce z bočnim delom vozila trčil v pešca in odpeljal s kraja prometne nesreče. Pešec se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

15. marca 2011, ob 9.50 uri, se je v semaforiziranem križišču Mariborske ceste in ceste na parkirni prostor nakupovalnega centra Tuš V Celju zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in tovorno vozilo s pol priklopnikom (cisterno bele barve). Na priklopniku je bila nameščena registrska tablica Ljubljanskega območja.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosimo očividce, da pokličejo na telefonsko številko 113. Enako prosimo očividce prometne nesreče s pobegom, ki se je zgodila na Gregorčičevi ulici.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE