Policijsko poročilo PU Celje: 19. 10. 2011


Po poročanju policistov PU Celje so včeraj na celjskem območju obravnavali šestnajst prometnih nesreč, trinajst kaznivih dejanj in tri kršitve javnega reda in miru.

V prometnih nesrečah se je ena oseba huje poškodovala tri pa lažje. Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so policisti zasegli vozila.

Prometna nesreča, v kateri se je včeraj okoli 13. ure huje poškodovala 46-letna voznica, se je zgodila izven naselja Sele, na območju Upravne enote Slovenj Gradec. Voznica osebnega vozila je vozila po lokalni cesti iz smeri Bukovske vasi proti Selam. V križišču z regionalno cesto je izsilila prednost vozniku avtobusa, ki je skušal z zaviranjem in umikanjem v levo preprečiti trčenje, kar mu ni uspelo. V silovitem trčenju vozil se je voznica osebnega avtomobila hudo poškodovala, njena 68-letna sopotnica pa lažje. V avtobusu ni bil nihče poškodovan.

Na Kersnikovi ulici v Velenju so policisti včeraj obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je odnesel dva visokotonska zvočnika in mesoreznico.

Na Župančičevi ulici v Velenju pa so policisti obravnavali tatvino bakrenih žlebov z manjšega montažnega objekta.

Na območju Laškega so policisti včeraj obravnavali tatvino gotovine ter več kosov zlatnine iz stanovanjske hiše. Dejanja so osumljeni trije moški, ki so  k občanom prišli pod pretvezo, da kupujejo domače živali. Medtem, ko je eden od njih zamotil lastnika, sta druga dva prebrskala prostore in ukradla zlatnino in gotovino.