Policijsko poročilo PU Celje: 19. 11. 2014

19. 11. 2014 09:54

PolicijaPregled včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki o tragičnem dogodku, o smrti rudarja v Premogovniku Velenje. Okoli polnoči so bili policisti obveščeni, da se je v jami Pesje Premogovnika Velenje, približno 200 m pod površino zemlje, smrtno ponesrečil rudar. Ogled kraja nesreče še poteka.

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec ga je okoli 1.000 litrov ukradel iz rezervoarja tovornega vozila, katerega lastnik je hrvaško podjetje.

Tatvino goriva so policisti včeraj ponoči obravnavali tudi na avtocestnem počivališču Zima. V tem primeru je neznanec dobrih 450 litrov goriva ukradel iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila.

Včeraj so bili policisti obveščeni tudi o tatvini kolesa z motorjem. Neznani storilec ga je ukradel s parkirišča v Javorniku, na območju Raven na Koroškem. Gre za kolo z motorjem znamke PEDA, registrskih oznak SG JR-18. Lastnik škodo ocenjuje na 400 €.

Na Ljubečni so policisti obravnavali vlom v pomožni objekt. Pogrešajo motorno žago.

Za konec o varnosti pešcev.

Pešci so v jesenskih in zimskih dnevih, ko je vidljivost zmanjšana zaradi teme oziroma krajšega svetlega dela dneva in slabih vremenskih razmer kot so megla, sneg in dež, med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci. To se je v obliki hudih prometnih nesreč že odrazilo v soboto in v ponedeljek, ko sta bili v poznem popoldanskem času v prometnih nesrečah udeleženi dve peški. V prvi prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti Iv Velenju, je peška umrla na kraju prometne nesreče, v drugi prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti Petrovče – Liboje, pa je bila peška huje telesno poškodovana.

Statistični podatki kažejo, da so policisti letos obravnavali 78 (89) prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi pešci. V teh nesrečah sta umrla 2 (3) pešca, 17 (13) jih je bilo huje, 54 (70) pa lažje telesno poškodovanih. Največ tovrstnih prometnih nesreč se je zgodilo na območju Policijske postaje Celje, več prometnih nesreč kot v letu 2013 pa se je zgodilo tudi na območju policijskih postaj Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem.

Pri ogledu prometnih nesreč in tudi sicer pri nadzoru cestnega prometa policisti še vedno ugotavljajo, da pešci ponoči niso dovolj vidni in da jih vozniki zaradi tega težje opazijo.  Ker so pešci posebej izpostavljeni v obdobju jesenskih in zimskih mesecev, bodo policisti še pogosteje izvajali aktivnosti za večjo varnost pešcev.  V nočnem času bodo posebej pozorni na vidnost pešcev glede nošenja odsevnih teles, v ostalem dnevnem času pa na spoštovanje cestno prometnih predpisov tako s strani pešcev kot s strani voznikov motornih vozil.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,741 seconds.