Policijsko poročilo PU Celje: 19. 4. 2017

19. 04. 2017 10:22

Sinoči, okoli 20. ure, so bili policisti obveščeni, da je v trčenju vlaka in osebnega vozila na železniškem prehodu v bližini Dobriše vasi, umrlo 16-letno dekle.

Potniški vlak, ki je vozil iz smeri Celja proti Žalcu, je na prehodu čez železniško progo, označenim z Andrejevim križem, trčil v osebno vozilo, s katerim je iz smeri Novega Celja pripeljal 19-letni voznik osebnega vozila.

V trčenju je umrla 16-letna sopotnica na sprednjem sedežu. 19-letni voznik in 20-letni sopotnik sta se v trčenju izredno hudo poškodovala. Vsi trije so doma z območja Policijske postaje Žalec.

To je letošnja šesta smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem.

Od preostalega dogajanja policisti izpostavljajo še požar. Danes, okoli treh zjutraj, je v Grličah pri Mestinju v celoti zgorela lesena hiša. V hiši v času požara ni bilo nikogar. Materialna škoda bo visoka. Kriminalisti in policisti bodo ogled kraja požara opravili danes.

Ne pozabite na današnji maraton hitrosti, ki bo do 18. ure potekal po vsej Sloveniji in to na več kot 600. lokacijah.

Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Osnovni
namen nadzora ni kaznovanje voznikov, temveč spreminjanje njihovih vozniških navad.

Vsak voznik se mora zavedati, da stopnja poškodb v prometnih nesrečah narašča sorazmerno s hitrostjo in da lahko z doslednim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam obvarujemo marsikatero življenje.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,807 seconds.