Policijsko poročilo PU Celje: 19. 6. 2012

19. 06. 2012 09:11

Na območju Črne na Koroškem so policisti včeraj obravnavali vlom v bife. Storilec je vlomil tako, da je na gostinskem lokalu razbil okno. Odnesel pa je večjo količino cigaret.

V Šentilju pod Turjakom so policisti obravnavali vlom v poslovni objekt, od koder je storilec odnesel menjalni denar.

V Čečovjah, na območju Raven na Koroškem, je bilo včeraj vlomljeno v trgovski prostor. Pogrešajo več televizorjev, računalniških modemov, steklo-keramičnih plošč,  tonerjev za tiskalnike in drugega.

Dogajanje z območja Koroške policisti zaokrožujejo s podatki o hudem požaru, ki je včeraj popoldne na Libeliški gori zajel gospodarsko poslopje in dva pomožna objekta  ter del stanovanjske hiše. Zagorelo je okoli 14. ure. V požaru, ki so ga gasili gasilci štirih gasilskih društev ,je nastala izjemno visoka materialna škoda, ki naj bi po prvih ocenah znašala okoli 110.000 €. Ogenj je zajel gospodarsko poslopje, veliko 20 x 8 m, leseno lopo, veliko 10 x 4 m in drvarnico v velikosti  5 x 6 m. V požaru sta zgorela  dva prašiča in pes,  ogenj pa je uničil tudi osebni avtomobil Renault  Clio, puhalnik in več drugega različnega orodja. Požar se je razširil tudi na stanovanjsko  hišo, vendar so ga uspeli gasilci na srečo pravočasno pogasiti. Do požara je prišlo zaradi eksplozije prahu, ki se je nabral okoli elektromotorja puhalnika. Pri gašenju se je lažje poškodoval oče lastnika objektov in eden od gasilcev. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Včeraj dopoldne sta do stanovanjske hiše v Žalcu prišli dve ženski romskega videza, ki sta prodajali posodo. Medtem, ko je odšla lastnica na vrt in pustila hišo odklenjeno, je ena od njiju odšla v hišo, prebrskala prostore in odnesla za dobrih 1.000 € zlatnine.  Ko se je lastnica vračala v hišo, jo je druga neznanka ustavila pred hišo in začela ponujati posodo, ki sta jo prodajali. Ko ju je oškodovanka odslovila, sta odšli proti avtomobilu znamke Mercedes Benz sive barve, madžarskih registrskih oznak, v katerem ju je  čakal  moški in ju odpeljal.

Ob tej priložnosti policisti znova opozarjajo na skrbno zaklepanje vrat stanovanj in stanovanjskih hiš, tudi kadar prostore zapuščate za zelo kratek čas. Do neznancev, ki prodajajo posodo in različne druge stvari, pa ne bodite preveč zaupljivi in jih ne spuščajte v stanovanja.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 2,016 seconds.