Policijsko poročilo PU Celje: 19. 7. 2011


Včerajšnji dan je minil brez hujših prometnih nesreč. Na območju Policijske uprave Celje so policisti obravnavali deset prometnih nesreč z materialno škodo ter eno, v kateri je bil udeleženec lažje telesno poškodovan.

Alkoholiziranih voznikov, za katere bi bilo potrebno odrediti pridržanje, tokrat niso zaznali, je pa bilo zaseženih enajst motornih vozil.

Že v dneh vikenda je nekdo s parkirnega prostora v Arclinu odtujil tovorno prikolico znamke SCHMITZ sive barve, na kateri so bile nameščene reg. tablice F3-04CE. Lastnik je oškodovan za  7.000 €.

Neznani storilci so preko noči iz ograjenega prostora ob elektrarni v kraju Vuhred, na območju Radelj ob Dravi, odtujili bakren kabel vreden 400 €.

Nekaj pred 18.00 uro je zaradi udara strele izbruhnil požar na ostrešju železniške postaje v kraju Vuhred. Ogenj so pogasili okoliški gasilci, materialna škoda je ocenjena na  100.000 €.

Ob koncu še napotek voznikom. Hitrost vožnje izven naselja je omejena na 90 km/h. Nekateri vozniki pa v strahu da hitrosti ne bi prekoračili vozijo veliko počasneje, s čimer ovirajo normalen potek prometa. Policisti poudarjajo, da je kazen za voznika, ki s svojo vožnjo občutno ovira potek prometa in se sam ne izloči, 150 €.

PO POOBLASTILU DIREKTORJA PU

Dušan Marat

Vodja izmene OKC