Policijsko poročilo PU Celje: 19. 9. 2011


Pregled dogajanja minulega konca tedna policisti PU Celje začenjajo s podatki iz področja kriminalitete.

V petek zvečer so bili obveščeni o požaru v Kunšperku. Kljub hitremu posredovanju gasilcev je ogenj uničil stanovanjsko hišo, gospodarsko poslopje in hlev. Materialna škoda znaša okoli 150.000 €.  Policisti in kriminalisti  so z zbranimi obvestili in ogledom kraja požara ugotovili, da je bil ogenj podtaknjen.

V zadnjih dneh  je bilo na Cesti v Rečico v Laškem vlomljeno v stanovanjsko hišo, ki je v fazi obnove. Storilec je ukradel pralni in sušilni stroj, kotno brusilko, vrtalni stroj in avdio stolp. Lastniku je z dejanjem povzročil za najmanj 1.500 € škode.

V Velenju so v soboto policisti obravnavali tatvino kolesa Giant Terrago belo-črno-rdeče barve, ki je bil pritrjen na strešnem nosilcu avtomobila. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za najmanj 600 €,

V noči na nedeljo je bilo na Ulici mesta Grevenbroich v Celju vlomljeno v okrepčevalnico. Pogrešajo okoli 500 € gotovine in več cigaret.

Minuli konec tedna so policisti PU Celje obravnavali štirideset prometnih nesreč, deset voznikov so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, desetim voznikom pa so od petka do današnjega dne zasegli vozila, ker niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE