Policijsko poročilo PU Celje: 2. 4. 2013

02. 04. 2013 10:25

V prazničnih dneh so policisti na Celjskem in Koroškem beležili pestro dogajanje. Hujših prometnih nesreč v zadnjih štirih dneh niso obravnavali, so pa bili obveščeni o mnogih vlomih in tatvinah. Več o nekaterih v nadaljevanju, najprej pa o požaru, v katerem je v petek zvečer umrla 79-letna ženska.

V petek, okoli 22. ure zvečer, so bili policisti obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v stanovanjski hiši – dvojčku, v Migojnicah. V požaru je umrla 79-letna domačinka, ki je v svojem delu hiše živela sama. Z ogledom kraja  so kriminalisti ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake pri električni napeljavi grelne blazine. Požar, v katerem je nastalo za okoli 70.000 € materialne škode, so pogasili gasilci iz okoliških gasilskih društev.

V petek ponoči so policisti v Žalcu, na Šilihovi ulici, obravnavali vlom v delavnico. Storilec je odnesel kotno brusilko, vrtalnik in več drugega različnega orodja. Povzročena škoda je ocenjena na približno 500 €.

Na Podjavorškovi ulici v Celju so policisti v petek obravnavali vlom v garažo. Storilec je odstranil obešanko na dvižnih vratih ter ukradel torbo z ribiškim priborom, dve ribiški palici, avtodvigalko, sesalec ter več drugih stvari. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za najmanj 400 €.

V soboto zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Gaberkah. Storilec je v lokal vlomil tako, da je razbil steklo na vhodnih vratih. Odnesel je menjalni denar in več zavojev cigaret.

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti v sobotnih jutranjih urah obravnavali dve tatvini goriva. Neznani storilci so ga ukradli iz dveh tujih tovornih vozil. Vozniku iz Poljske so ukradli dobrih 400 litrov goriva, vozniku iz Belorusije pa dobrih 700 litrov goriva.

V noči na soboto je bilo vlomljeno v optiko na Šaleški cesti v Velenju. Pogrešajo okoli 200 različnih očal  – korekcijskih in sončnih.

V sobotnih večernih urah so policisti obravnavali vlom v garažo na Cesti na Ostrožno v Celju. Storilec je odnesel osem pnevmatik in štiri registrske tablice. Lastniku  je povzročil  za okoli 800  € škode.

Na Starem trgu v Slovenj Gradcu  je bilo vlomljeno v  stanovanjsko hišo. Storilec je najprej v hišo poskušal  vlomiti skozi balkonska vrata, kar mu ni uspelo, nato pa je vlomil skozi okno sanitarij.  Odnesel je več zlatnine in gotovine.

Nedeljsko nočno dogajanje je zaznamoval požar  na objektu na Ulici  Bratov Dobrotinškov v Celju. Lastnik objekta se je pri gašenju huje poškodoval.  Z ogledom kraja požara  in zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da je do požara zaradi aktiviranja nove peči za žganje keramike, ki je bila nameščena preblizu gorljivim delom.  S požarom je na objektu nastalo za najmanj 15.000  € škode.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Šlandrovem trgu v Žalcu.  Storilec je odnesel dnevni izkupiček in menjalni denar.

Vlom v gostinski lokal so policisti včeraj obravnavali tudi v Braslovčah. Pogrešajo računalnik in menjalni denar.

V Štorah, na Ulici XIV divizije,  je bilo včeraj vlomljeno v osebno vozilo. Storilec je na vozilu razbil zadnjo stransko šipo. Ukradel je avtoradio.

Pregled dogajanja policisti zaključujejo s podatki o vlomu v stanovanjsko hišo v Ravnah, na območju Policijske postaje Velenje. Storilec je ukradel sef z gotovino in zlatnino.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 3,497 seconds.