Policijsko poročilo PU Celje: 2. 6. 2011


V današnjem poročilu so prvič združeni dogodki s celjskega in koroškega območja. Od včeraj novoustanovljena Policijska uprava Celje namreč odslej pokriva tudi območje Koroške.

Včeraj so policisti PU Celje obravnavali dvanajst prometnih nesreč, šest kršitev javnega reda in miru in štirinajst kaznivih dejanj.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike. Najvišja včerajšnja ugotovljena stopnja alkohola je bila 0,90 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Od prometa h kriminaliteti. Včeraj so policisti bili obveščeni o vlomu v klet v Dobrovi. Pogrešajo starejšo kosilnico.

V Miklavžu pri Taboru so obravnavali nesrečo pri delu. Traktorist je med posipavanjem gnojevke zapeljal na brežino, kjer se je traktor prevrnil.  36-letni voznik se je huje poškodoval.

Nesrečo pri delu so policisti včeraj obravnavali v Libojah. Med odstranjevanjem strešne kritine je z višine približno sedmih metrov padel 34-letni delavec in se huje poškodoval.

V Strmci pri Laškem pa so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastniki pogrešajo nekaj kosov zlatnine in nekaj gotovine.

V Radljah ob Dravi so policisti obravnavali tatvino izven krmnega motorja za čoln, vrednega okoli 350€. Neznani storilec ga je včeraj ukradel iz čolnarne v Vuhredu.

V Pamečah pa so včeraj obravnavali tatvino bakrenih žlebov. Najmanj 25 metrov so jih neznani storilci ukradli s cerkve in povzročili za okoli 900 € škode.

Danes nekaj čez polnoč so policisti bili obveščeni, da je varnostnik zalotil tri storilce, ki so vlomili v gostinski lokal v Laškem in so s kraja pobegnili. Policisti so v nadaljevanju dva od njih, in sicer 21-letnika iz Laškega in 18-letnika iz območja Zidanega mosta, prijeli in pridržali.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE