Policijsko poročilo PU Celje: 2. 8. 2011


Na celjskih  in koroških cestah je bilo včeraj mirno, policisti so obravnavali šest prometnih nesreč. Tri voznike so morali zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržati.

Na območju Policijske postaje Žalec so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom.

Nesreča se je zgodila ob 17.10 uri na lokalni cesti v Zabukovici. Voznik osebnega vozila Peugeot je vozil iz smeri Griž proti Libojam. Ko je kot prvi v koloni pripeljal do dovoza k stanovanjski hiši Zabukovica 1 se je ustavil in začel zavijati z lokalne ceste na dovoz. Medtem je neznani voznik osebnega avtomobila znamke Citroen, tip Berlingo, bele barve, celjskega registrskega območja, začel prehitevati kolono vozil in je z desnim bokom vozila trčil v sprednji levi del osebnega avtomobila voznika, ki je zavijal. Neznani voznik omenjenega osebnega avtomobila je po trčenju odpeljal v smeri Liboj. Pobeglo vozilo je poškodovano po desni strani.

Očividce prometne nesreče oziroma tiste, ki ste opazili poškodovano vozilo danega opisa policisti prosijo, da jim to sporočite na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 12 00.

Sicer so policisti včeraj na celjskem območju obravnavali štirinajst prometnih nesreč in dvanajst kršitev javnega reda in miru. Dva kršitelja so pridržali do streznitve.

V Kozjem so policisti včeraj obravnavali tatvino modrega kolesa z motorjem registrskih številk  CE  A3 840, ki ga je neznani storilec ukradel izpred stanovanjskega bloka.

V Prevaljah pa je neznani storilec med vikendom vlomil v garažo ob hiši  in ukradel motorno kolo kros izvedbe,  znamke KTM 400 EXC, oranžne barve. Motorno kolo ima blatnike pritrjene s plastičnimi zategami. Lastnik ocenjuje, da je s tatvino oškodovan za dobrih 1.500 €.

Z bencinskega servisa v Štorah so včeraj obvestili policiste, da jim je ponoči nekdo ukradel za dobrih 200 €  visokonapetostnega električnega kabla.

V Košnici pri Celju so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je med pol deveto in sedemnajsto uro razbil steklo na oknu ter vstopil v hišo in ukradel več zlatnine, ur in nekaj drugih stvari.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE