Policijsko poročilo PU Celje: 2. 9. 2011


V današnjem poročilu policisti žal poročajo o dveh tragičnih dogodkih.

Sinoči, okoli 19.30 ure, so bili policisti obveščeni, da je v okolici Planine pri Sevnici, na območju Upravne enote Šentjur,  51-letni moški ustrelil 47-letno žensko. 51-letni moški, prijavljen na območju Štor,  je 47-letno žensko ustrelil na njenem domu. Policisti so osumljenega 51- letnega moškega kmalu po dejanju prijeli. Okoliščine dejanja še preiskujejo.

Slabe tri ure pred omenjenim tragičnim dejanjem so policisti obravnavali smrtno prometno nesrečo. Zgodila se je okoli 16.15 ure v Debru, na območju Policijske postaje Laško. 35-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Zgornje Rečice poti Laškem. V Debru je z motornim kolesom zadel v desni robnik, padel in se tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Letos je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo deset oseb. Tudi lani v enakem obdobju je v prometnih nesrečah življenje izgubilo deset oseb.

Včeraj, na prvi šolski dan,  so policisti obravnavali tudi prometno nesrečo z udeležbo dveh dijakinj, starih 15 in 16 let, na poti v šolo v Bregu pri Konjicah. Dekleti sta se s kolesom z motorjem peljali na avtobusno postajo, od koder bi z avtobusom nadaljevali proti Celju. V desnem preglednem ovinku v Bregu pri Konjicah, je 15-letna voznica izgubila nadzor nad vozilom, tako da sta dekleti padli po vozišču. Na srečo sta nosili varnostni čeladi, tako da se je jutranja prometne nesreča zanju končala z lažjimi telesnimi poškodbami.

Včeraj so poleg omenjenih dveh na območju celjske policijske uprave obravnavali še šest prometnih nesreč. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, dvema pa so zasegli vozila, ker nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE