Policijsko poročilo PU Celje: 20. 10. 2014


PolicijaPregled dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki o včerajšnji prometni nesreči, ki se je zgodila ob 15.50 uri, v Šentrupertu, okoli 100 m od izvoza iz avtoceste v smeri proti Letušu.  Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila prehiteval pred seboj vozeči osebni avtomobil, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje.

Voznik  motornega kolesa, ki je pripeljal iz nasprotne smeri, se je skušal vozniku, ki je prehiteval, umakniti in je  zapeljal na bankino ter posledično padel po travniku. Po prometni nesreči je voznik osebnega avtomobila, ki je povzročil prometno nesrečo, odpeljal naprej v smeri proti avtocesti. Voznik motornega kolesa pa se je pri padcu hudo poškodoval. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo voznika osebnega avtomobila znamke CITROEN C4, srebrne barve, ki je v času nesreče vozil iz smeri Letuša proti Šentrupertu, da pokliče na telefonsko številko policije za nujne klice – 113, ali se oglasi na najbližjo policijsko postajo. Za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče policisti prosijo tudi ostale očividce oziroma vse, ki o nesreči karkoli vedo.

V Konjskem vrhu, na območju Policijske postaje Mozirje, sta se včeraj okoli poldneva, v prometni nesreči, huje poškodovala voznik motornega kolesa in sopotnik. 52-letni voznik motornega kolesa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel po vozišču. Oba s 17-letnim sopotnikom sta se pri padcu huje poškodovala.

V petek, okoli 7 ure, so neznani storilci v Podkraju  ukradli izkopno žlico delovnega stroja. Z dejanjem so lastniku povzročili za okoli  1.000 € škode.

V soboto so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec v zadnjih par dneh vlomil v klet stanovanjskega bloku na Milčinskega ulici v Celju. Ukradel je dve kolesi, smuči, smučarsko opremo in drsalke. Lastnici je povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Na Splitski ulici v Velenju je neznanec v soboto ponoči vlomil v garažo in ukradel štiri motorna cross kolesa, več motoristične opreme in nekaj orodja. Lastnik škodo ocenjuje na 25.000 €.

Tudi nedeljsko dogajanje so zaznamovali vlomi in tatvine.

V noči na nedeljo so poljskemu vozniku tovornega vozila neznani storilci na avtocestnem počivališču Lopata iz rezervoarja vozila ukradli dobrih 400 litrov goriva.

Včeraj so policisti obravnavali tudi dva vloma v stanovanjski hiši.

V Bezini je neznanec v hišo vlomi skozi terasna vrata, preiskal prostore in ukradel več zlatnine.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti obravnavali tudi v Škalah pri Velenju. V tem primeru je storilec vlomil skozi kuhinjsko okno. Po prvih podatkih ni ničesar odnesel.