Policijsko poročilo PU Celje: 20. 11. 2014


PolicijaPregled včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki o nesreči pri delu v Rogaški Slatini. Med delom v enem izmed podjetij je 39-letni delavec padel z višine treh metrov. Pri padcu z lestve se je hudo poškodoval. O nesreči so policisti obvestili delovnega inšpektorja in opravili ogled.

V jutranjih urah so policisti na Koroškem obravnavali kaznivo dejanje izsiljevanja, ki ga je osumljen mlajši mladoletnik. Sošolcema je grozil s fizičnim obračunavanjem in od njiju zahteval, da mu prineseta denar. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo policisti kazensko ovadili.

V dopoldanskih urah so policisti na Kolodvorski ulici v Šentjurju pri Celju opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je odtujil dva glasbena inštrumenta v vrednosti okoli 300 €.

Okoli poldneva so bili policisti obveščeni tudi o kaznivem dejanju nasilništva. Na železniški postaji v Celju je 16-letno oškodovanko zaradi ljubosumja pretepla 16-letna osumljenka. Pri tem jo je lažje telesno poškodovala. Okoliščine storjenega kaznivega dejanja policisti še ugotavljajo.

V popoldanskih urah so policisti v Križevcu, na območju Slovenskih Konjic, obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarja iz sefa stanovanjske hiše, ki je bila storjena v zadnjih petih mesecih. Lastnica je oškodovana za 18.000 €.

V poznih popoldanskih urah so policisti pričeli zbirati obvestila o storjenem kaznivem dejanju goljufije na škodo 32-letnega avstrijskega državljana, ki je bilo storjeno pri nameravanem nakupu vozila. Oškodovanec se je za nakup dogovoril po spletu. Pred nekaj dnevi se je v Celju srečal s prodajalcem in mu izročil 4.000 € za nakup vozila, ki ga ni videl. Osumljenec na njegove klice ni več dosegljiv.

V nočnih urah so policisti obravnavali kaznivo dejanje zoper varnost cestnega prometa. Med vožnjo v cestnem prometu iz Dol proti Ponikvi 16-letni voznik ni ustavil osebnega vozila na znak policistov. Po večkratnem pravilnem ustavljanju ga je več policijskih patrulj uspelo varno ustaviti. Pri postopku so ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V vozilu je prevažal tudi dva sopotnika. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.