Policijsko poročilo PU Celje: 20. 6. 2011


Od petka do danes so policisti PU Celje obravnavali šestnajst prometnih nesreč. Trem je botroval alkohol.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ta konec tedna pridržali sedemnajst voznikov.

Med obravnavanimi prometnimi nesrečami sta bili tudi dve, v katerih sta se udeleženca huje poškodovala. Obe sta se zgodili na območju Koroške.

Prva se je zgodila v petek zvečer na dovozni cesti v Legnu (UE Slovenj Gradec). 25-letni voznik neregistriranega motornega kolesa – kros izvedbe je vozil po travniku v Legnu. Ko je pripeljal do asfaltirane dovozne ceste, je s sprednjim kolesom zadel v robnik, pri čemer  je motorno kolo dvignilo v zrak. Voznik  je pri tem izgubil oblast nad  kolesom in padel na travnik na drugi strani dovozne ceste. 25-letni voznik, ki se je v prometni nesreči huje poškodoval,  za vožnjo motornega kolesa ni imel vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije.

Druga huda prometna nesreča se je zgodila v soboto nekaj pred poldnevom na lokalni cesti izven naselja Goriški vrh na območju Upravne enote  Dravograd, ko je 27-letni kolesar vozil s kolesom po lokalni cesti iz smeri Goriškega vrha proti Zgornjemu Viču.  Med vožnjo po klancu navzdol je kolesar dohitel tovorno vozilo. Voznik le tega  se mu je umaknil in ga spustil mimo. Med vožnjo mimo tovornega vozila pa kolesar hitrosti vožnje ni prilagodil stanju in razmeram na vozišču, izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval.

Pregled dogajanja s področja kriminalitete policisti začenjajo s podatki o tatvini osebnega vozila.

V petek ponoči je neznani storilec s parkirnega prostora na ulici Pod gabri v Celju ukradel osebni avto Renault Scenic, zlato rjave metalne barve, registrskih številk CEDH-657. Lastnica je s tatvino oškodovana za okoli 10.000 €.

V isti noči so policisti na Muti obravnavali vlom v gostinski lokal. Pogrešajo LCD televizor, komunikator za spremljanje TV programov in dva zvočnika. Materialno škodo ocenjujejo na  1.000 €.

V noči na soboto so policisti v kraju Trbonje obravnavali vlom v zabojnik. Neznanec je ukradel dva aparata za točenje piva, jeklenko in dva nerjaveča soda. Materialna škoda znaša okoli 2.540 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE