Policijsko poročilo PU Celje: 20. 9. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o tragični prometni nesreči, v kateri je včeraj zjutraj umrla 20-letna voznica osebnega vozila.

Prometna nesreča se je zgodila včeraj ob 8. uri zjutraj na glavni cesti izven naselja Vurmat del. 20-letna voznica osebnega vozila Fiat Punto, doma iz območja Upravne enote Radlje ob Dravi, je vozila iz smeri Radelj ob Dravi proti Mariboru. Izven naselja Vurmat del je v desnem nepreglednem ovinku izgubila oblast nad vozilom in zapeljala na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 40-letni voznik osebnega vozila doma iz območja Upravne enote Slovenska Bistrica. V silovitem trčenju se je 20-letna voznica tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla. Njena 20-letna sopotnica se je v prometni nesreči huje poškodovala. Lažje poškodovana sta bila še 40- letni voznik drugega udeleženega vozila in njegov 50-letni sopotnik. Na Koroškem je to letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč. Lani v enakem obdobju so na koroških cestah v prometnih nesrečah življenje izgubile tri osebe.

V nedeljo okoli poldneva so policisti na avtocesti izven naselja Šentrupert vozniku osebnega vozila BMW, ki je vozil v smeri proti Celju, namerili 205 km/h. Vsak voznik, ki si drzne toliko prekoračiti hitrost, bi se moral zavedati, da je tovrstno ravnanje smrtno nevarno. Zato v izogib tragedijam na cestah policisti znova opozarjajo vse voznike, naj upoštevajo hitrostne omejitve,

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal do 22. septembra in katerega namen je dvigniti javno ozaveščenost o potrebi po ukrepanju proti onesnaženosti v mestih in povečati kakovost življenja ter spodbuditi prijaznejše načine prevoza,sodelujejo tudi policisti. V Celju jih bo danes dopoldne moč obiskali na Prešernovem trgu, kjer bodo svetovali o varni vožnji, o pomenu upoštevanja cestno prometnih predpisov in še o marsičem. Na voljo bo tudi simulator varne vožnje z motornim kolesom.

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je bilo med vikendom vlomljeno v pisarno betonarne v Veliki Pirešici. Storilec je odnesel sef s 100 € gotovine.

V Prevaljah pa so policisti obravnavali vlom v delavnico podjetja. Storilec je odnesel okoli 300 kg bakrenih izdelkov in podjetje oškodoval za dobrih 5.000 €.