Policijsko poročilo PU Celje: 21. 3. 2011


Konec tedna so policisti PU Celje obravnavali 25 prometnih nesreč. V eni se je huje poškodoval voznik kolesa z motorjem.

Prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 42 letni voznik kolesa z motorjem, se je zgodila v petek, okoli 13.00 ure, v Tratni pri Grobelnem. Do nesreče je prišlo, ko je 42 letni voznik kolesa z motorjem v Tratni pri Grobelnem zavil proti stanovanjski hiši in zapeljal na neutrjeno makadamsko bankino. Prednje kolo mu je pri tem zdrsnilo, voznik je izgubil oblast nad vozilom in padel. V prometni nesreči se je voznik huje poškodoval.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti ta vikend pridržali 23 voznikov.

Štiri od teh so pridržali šentjurski policisti, ki so ta konec tedna poostrili nadzor prometa. Še posebej pozorni so bili na vožnjo pod vplivom alkohola. V Šentjurju in okolici so ustavili 85 voznikov, 57-im so odredili preizkus z alkotestom. Slednji je petim voznikom pokazal rezultat preko dovoljene meje, štiri so morali pridržati.

V petek ponoči je neznani storilec vlomil v skladišče na Frankolovem in odnesel 31 plinskih jeklenk. Škode je za okoli 2.000 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE