Policijsko poročilo PU Celje: 21. 4. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o smrti jadralnega padalca, ki se je včeraj okoli 14. ure smrtno ponesrečil  v Polani na območju Laškega. 46-letni jadralni padalec doma iz Dovškega, iz območja Krškega,  je okoli 13.30 ure v družbi več padalcev  poletel iz Lisce. Nad Polano je začel izgubljati višino, poletel tik nad krošnjami dreves in nato strmoglavi ter umrl na kraju nesreče.

Včeraj so policisti obravnavali pet prometnih nesreč, od tega dve s pobegi. V obeh je nastala le materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika.

Na Liptovski ulici v Slovenskih Konjicah so obravnavali vlom v skladišče trgovine. Pogrešajo različno električno orodje, nekaj olja in maziv. Storilec je poleg omenjenega iz pisarn trgovine odnesel še dnevni izkupiček. Lastnik skupno škodo ocenjuje na 1.500 €.

V Kamenčah, na območju Žalca, so policisti obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše. Storilci so odnesli več različnega kabla in delovni stroj.

V Velenju je neznani storilec vlomil v osebno vozilo nizozemskega državljana in ukradel deset komponent elektronike indukcijskih plošč, vrednih okoli 1.000 €.

Na Mariborski ulici v Celju so policisti včeraj obravnavali pretep. Štirje moški so napadli dva, pri čemer je eden od napadalcev oškodovanca poškodoval z nožem. Policisti in kriminalisti so štirim osumljencem, trem Celjanom in enemu Laščanu, včeraj odvzeli prostost in jim odredili pridržanje. Preiskava še poteka.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE