Policijsko poročilo PU Celje: 21. 5. 2012

21. 05. 2012 10:16

Konec prejšnjega tedna so zaznamovale prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami. Policisti PU Celje so obravnavali štiri. Zaradi posledic ene od njih je umrl kolesar.

Prometna nesreča, zaradi posledic katere je kasneje v bolnišnici umrl kolesar, se je zgodila v soboto, nekaj pred 15. uro, izven naselja Mozirje. 31-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Nazarij proti Mozirju. Izven naselja Mozirje je v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v ograjo ob cesti, od koder ga je odbilo na drugo stran vozišča, kjer je čelno trčil v 33-letnega kolesarja, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. Hudo poškodovanega kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je kasneje zaradi hudih poškodb umrl.

Letos je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo šest ljudi. Prav toliko jih je zaradi posledic prometnih nesreč umrlo tudi v enakem obdobju lani.

Hudo prometno nesrečo so policisti v soboto obravnavali tudi izven naselja Velenje. 56-letni voznik, ki je vozil iz smeri Škal proti Velenju, je v dolgem desnem preglednem ovinku zapeljal na levo stran vozišča, po katerem je takrat pravilno pripeljala 23-letna voznica, ki se je v trčenju huje poškodovala.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti v soboto ob 18.30 uri obravnavali tudi  izven naselja Spodnje Stranice. V tej prometni nesreči je bil udeležen 30-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Frankolovega proti Stranicam. V ostrem levem nepreglednem ovinku hitrosti ni prilagodil razmeram na vozišču ter svojim sposobnostim in je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal v potok in se huje poškodoval.

Včeraj okoli 18. ure so policisti hudo prometno nesrečo obravnavali tudi izven naselja Brode. 36-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Vranskega proti Prekopi. V nepreglednem desnem ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti  pravilno pripeljal 35-letni voznik. Motorist se je v trčenju huje poškodoval.

Na Zoisovi ulici v Celju so policisti v petek obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Pogrešajo gorsko kolo znamke Ghost SE, vredno okoli 1.000 €.

Tatvino kolesa so policisti v petek obravnavali tudi na Čopovi ulici v Celju. Lastnik pogreša moško kolo znamke Schwinn Propulsion, vredno okoli  600 €.

V petek so policisti obravnavali še tatvino kurilnega olja in vlom v osebno vozilo.

V Vrbju je neznani storilec prežagal ključavnico in iz cisterne ob poslovnem objektu ukradel najmanj 1.000 litrov kurilnega olja. V Velenju pa je bilo vlomljeno v osebno vozilo. Storilec je ukradel denarnico z nekaj malega gotovine, bančnimi karticami in dokumenti.

V soboto zjutraj so policisti v Velenju obravnavali tatvino gotovine iz osebnega avtomobila, katerega lastnik je pustil odprto okno, na armaturni plošči pa denarnico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti.

V Janževskem vrhu, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, so policisti obravnavali tatvino obračalnika, vrednega dobrih 2.300 €.

Na Kukovčevi ulici v Celju pa so policisti v soboto obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v kateri so pisarne.  Pogrešajo dva računalniška monitorja.

Na Lavi v Celju so policisti v soboto obravnavali tatvino okoli 300 litrov nafte iz rezervoarja tovornega vozila.

Slovenjegraški policisti so danes ponoči obravnavali več kaznivih dejanj poškodovanj pnevmatik na osebnih vozilih. Neznani storilci so poškodovali pnevmatike na najmanj  20 vozilih v Slovenj Gradcu. Morebitne očividce oziroma vse druge občane, ki bi o tem karkoli vedeli policisti prosijo, da pokličejo na Policijsko postajo Slovenj Gradec, na telefonsko številko 02 87 25 – 400, oziroma na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 12 00.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,966 seconds.