Policijsko poročilo PU Celje: 21. 6. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o tatvini okoli pol leta starega  medveda,  ki je zaznamovala včerajšnje dogajanje. Včeraj v jutranjih urah so bili namreč obveščeni o tatvini  medveda iz Azila za živali Sv. Primož nad Muto.  Policisti in kriminalisti o omenjenem kaznivem dejanju – veliki tatvini,  intenzivno zbirajo obvestila. Oškodovanec, v tem primeru Ministrstvo za okolje in prostor Republike  Slovenije, s tatvino povzročeno škodo ocenjuje na okoli 1.000 evrov.

Na Milčinskega ulici v Celju so policisti včeraj obravnavali tatvino osebnega vozila Fiat Punto, letnik 1996.

Tatvino  avtomobila so policisti včeraj obravnavali tudi v Žalcu. Neznani storilec je  namreč s parkirišča na Mestnem trgu odpeljal  neregistrirano osebno vozilo Volkswagen Golf, serije II, rdeče barve.

Na Tomšičevi cesti v Velenju so policisti včeraj obravnavali tatvino denarnice. Neznanec jo je, medtem ko je lastnik raztovarjal blago, ukradel iz odklenjenega vozila.

Na Kosovelovi ulici v Velenju je neznani storilec včeraj vlomil v skladišče podjetja in odnesel 54 kg bakra.

Prometna nesreča se je zgodila včeraj, nekaj minut čez deveto uro dopoldne v Slovenj Gradcu, ko je 79-letna peška na prehodu za pešce, pri zeleni luči, pravilno prečkala vozišče, V peško je trčil 76-letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal  po Francetovi cesti in v križišču zavijal v desno. Peška se je pri padcu na pokrov motorja in na tla hudo poškodovala.

Poleg omenjene prometne nesreče so jih policisti včeraj obravnavali še trinajst. V dveh sta se dve osebi lažje poškodovali, ostale so se končale z materialno škodo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE