Policijsko poročilo PU Celje: 21. 8. 2012

21. 08. 2012 09:42

Po poročanju policistov PU Celje so policisti včeraj na celjskem in koroškem beležili pestro dogajanje.

Obravnavali so enajst prometnih nesreč, petnajst  kaznivih dejanjih in devet kršitev javnega reda in miru.

Vse včeraj obravnavane prometne nesreče, razen ene, v kateri se je ena oseba lažje poškodovala, so se k sreči končale zgolj s škodo na vozilih in objektih. Huda vročina pa nekaterih vseeno ni prepričala, da  je pitje alkohola pri visokih temperaturah še manj primerno kot sicer. Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, so policisti morali namreč pridržati do streznitve.

V Zidanem mostu so policisti včeraj obravnavali tatvini okoli 260 litrov nafte iz dveh delovnih strojev. V Podlogu v Savinjski dolini je storilec za dobrih 530 €  nafte ukradel iz šestih delovnih strojev. Tatvino goriva so policisti včeraj obravnavali tudi v Planinski vasi na območju Policijske postaje Šentjur. Neznanec je je okoli 500 litrov ukradel iz treh delovnih strojev. Za dobrih 2.200 € nafte pa pogrešajo lastniki delovnih strojev, parkiranih na delovišču v Zrečah.

V Vojniku so policisti včeraj obravnavali tatvino ženske torbice z dokumenti in mobilnim telefonom. Storilec je izkoristil nepozornost voznice, ki je torbico pustila v vozilu, storilcu pa je delo olajšala še s tem, da je pustila odprto avtomobilsko okno. Lastnica ocenjuje, da je s tatvino oškodovana za dobrih 800 €.

Na delovišču pri osnovni šoli v Šentjurju so policisti obravnavali tatvino udarnega kladiva, vrednega najmanj 3.500 €.

Včeraj so policisti na območju celjske policijske uprave obravnavali tri nesreče pri delu.

V prvi, ki se je v dopoldanskih urah zgodila v Marija Gradcu, na območju Policijske postaje Laško, se je poškodoval 42-letni voznik delovnega stroja, ki je urejal vodni priključek ob reki Savinji. Bagerist je zapeljal v Savinjo, kjer se je bager prevrnil, voznik pa se je pri tem lažje poškodoval.

V železarni v Ravnah na Koroškem se je včeraj v dopoldanskih urah poškodovala 41-letna delavka, ki ji je stružnica zagrabila rokavico, tako da si je lažje poškodovala roko.

V Tepanju pa se je huje poškodoval 41-letni občan, ki je z višine okoli sedmih metrov padel z nadstreška medtem, ko je menjeval strešno kritino na strehi pomožnega objekta ob hiši.

Poleg omenjenega so policisti včeraj obravnavali še dva vloma v kleti in sicer v Celju in Velenju.

V Velenju je storilec iz kleti stanovanjskega bloka odpeljal starejše moško kolo. V Celju pa je storilec iz kolesa in  kolesa z motorjem ukradel dve uri.

Današnji pregled dogodkov policisti zaključujejo s podatki o tatvini kolesa.

Neznani storilec je včeraj ukradel zaklenjeno moško kolo znamke Merida  MATTS 6018, črno bele barve,  ki je bilo parkirano pred celjsko bolnišnico. Kolo je vredno okoli 400 €.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 2,781 seconds.