Policijsko poročilo PU Celje: 21. 9. 2015


PolicijaDogajanje med vikendom je v veliki meri zaznamoval prihod migrantov. Na našem območju so jim omogočili nastanitev v prostorih Srednje ekonomske šole v Celju. V noči iz petka na soboto jih je prispelo 267, včeraj ponoči 223 in minulo noč 150. Večinoma gre za državljane Sirije, Afganistana in Iraka. V nastanitvenem centru Srednje ekonomske šole jih je trenutno 150, ostali so včeraj in predvčerajšnji že odšli.

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

V petek so bili policisti obveščeni o tatvini osebnega vozila audi A4 Avant, srebrne barve, registrskih številk CE KC 686, letnik 2005. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču Iršiceve ulice v Celju. Lastnica ocenjuje, da je s tatvino oškodovana za 7.000 €.

V soboto so policisti v Velenju obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka na Kardeljevem trgu. Pogrešajo več zlatnine in uro.

Včeraj so policisti v Šmarju pri Jelšah obravnavali vlom v gostinski lokal. Pogrešajo več cigaret, pijačo in menjalni denar.

Iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu je neznanec ukradel moško gorsko kolo znamke Scott, vredno okoli 700 €.

Na Škapinovi ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v poslovne prostore. Pogrešajo prenosni računalnik in več različne računalniške opreme.

Na območju Celja so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Pogrešajo pištolo, več vrednejših kosov zlatnine in zlato moško zapestno uro.