Policijsko poročilo PU Celje: 22. 10. 2014


PolicijaPregled včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki o jutranji prometni nesreči, v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega vozila. Prometna nesreča se je zgodila okoli pol sedmih zjutraj,  izven naselja Podklanc. Udeleženi sta bili dve osebni vozili. 44-letni voznik, ki je vozil iz smeri Raven na Koroškem proti Dravogradu, je na ravnem delu  vozišča zapeljal  v levo, na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega vozila. Vozili sta čelno trčili. V prometni nesreči  se je 51-letni voznik hudo poškodoval, 44-letni voznik pa lažje. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta dobro uro in pol v celoti zaprta, približno dve uri pa je promet potekal izmenično enosmerno.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so včeraj policisti obravnavali tudi na Pečici, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. V prometni nesreči se je huje poškodoval 53-letni voznik motornega kolesa, ki  je vozil po lokalni cesti iz smeri Pečice proti Sv. Mihaelu. Pri vožnji po klancu navzdol je predenj skočil večji črn pes, neznane pasme, in trčil v prednje kolo motornega kolesa.

V ponedeljek, 20. oktobra 2014, okoli 11.30 ure, je neznani voznik neznanega sivega vozila, na prehodu za pešce v Šoštanju, pri Pekarni MIŠ-MAŠ, na Kajuhovi cesti, trčil v peško in s kraja odpeljal. Peška se je lažje telesno poškodovala.  Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo neznanega voznika in morebitne očividce, da se oglasijo na  Policijsko postajo Velenje ali pokličejo na  telefonsko številko 113.

Na gradbišču pri Zdravstvenem domu v Velenju so policisti včeraj obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Pogrešajo za dobrih 12.000 € različnega orodja.

V Vuzenici je neznanec vlomil v osebno vozilo in iz vozila ukradel nekaj gotovine.

Danes zjutraj so bili policisti obveščeni še o tatvini vozila. Storilci so s parkirišča Nušičeve ulice v Celju ukradli  osebno vozilo Renaul Scenic 1.5, kovinsko sive barve, registrskih številk CE HT 263.

Včeraj, nekaj pred 13. uro, so policisti Delovne skupine Policijske uprave Celje za izravnalne ukrepe na avtocestnem  počivališču Polskava ustavili in kontrolirali romunski avtobus ter ugotovili, da je med potniki romunski državljan, za katerega je v schengenskem informacijskem sistemu razpisan ukrep prijetja, katerega razpisnica je Romunija. Evropski priporni nalog je izdalo sodišče v Romuniji, zaradi storitve kaznivega dejanja Povzročitev hude telesne poškodbe. Romunskega državljana so  policisti delovne skupine privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju. Poleg tega so mu izrekli globo v višini 500 €,  ker je vstopil v Slovenijo brez veljavne potne listine.

Nočno neurje je ponoči  nevšečnosti povzročalo tudi na našem območju. Med Mežico in Poleno sta promet ovirali večji drevesi, ki sta padli na cesto. Podrto drevo je promet oviralo tudi na cesti Podvelka – Ribnica na Pohorju. Med Podsredo  in Trebčami ter med Laškim in Rimskimi Toplicami je promet  oviralo večje kamenje na vozišču.  Na Dorni je večje drevo padlo na parkirana vozila, na šmarskem območju pa je meteorna voda zalila stanovanjsko hišo.

Policisti današnje poročilo zaključujejo s prijetnejšo temo. Ker je med nami na srečo veliko poštenih občanov, zaključujemo današnje policijsko poročilo  z obvestilom o najdeni gotovini. 16. oktobra 2014 je občan v reži bankomata pri trgovini Jager v Šentjurju našel 50 evrov, ki jih je nekdo po dvigu pozabi vzeti iz bankomata. Pošten občan je denar prinesel na Policijsko postajo Šentjur. Občana, ki je denar pozabil, policisti pozivajo, da lahko z dokazilom o dvigu gotovine denar dobi na Policijski postaji v Šentjurju.