Policijsko poročilo PU Celje: 22. 7. 2011


Včeraj okoli 17.00 ure je občan policiste obvestil, da je na izvozu na avtocesto za Šentrupert v napačno smer zapeljala voznica osebnega vozila. Vozniki so na srečo uspeli voznico nekje pri sredini izvoza z vozili zaustaviti in s tem preprečiti morebitne hude posledice vožnje v napačno smer. 51-letno voznico, ki je vozila pod vplivom alkohola, so policisti v nadaljevanju pridržali.

Sicer so policisti včeraj obravnavali šest prometnih nesreč. V dveh sta udeleženca pobegnila s kraja nesreče. Ena od teh se je zgodila ob 12.50 uri na avtocesti izven naselja Ljubečna, na relaciji Maribor – Ljubljana.  Neznani voznik neznanega  tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Maribor-Ljubljana, je izven naselja Ljubečna  zapeljal preko odstavnega pasu na betonsko varovalno pregrado in trčil v protihrupno ograjo ter jo poškodoval. Po trčenju je odpeljal s kraja prometne nesreče proti Celju. Gre za tovorno vozilo modre barve. Vse, ki ste omenjeno prometno nesrečo morda videli ali o njej karkoli veste policisti prosijo, da jih o tem obvestite na telefonsko številko 113.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti včeraj pridržali dva voznika, trem so zasegli vozila.

V Šentrupertu so policisti včeraj obravnavali tatvino kombiniranega vozila Fiat Ducato, registrskih oznak  CE MN 172, bele barve, z nalepkami Olimpus, na eni in FIŠ d.o.o. na drugi strani vozila. Lastniki škodo ocenjujejo na dobrih 10.000 €.

Iz delovnega stroja, parkiranega na gradbišču v Polzeli, so neznani storilci včeraj ukradli dve žlici za kopanje oziroma nakladanje ter napravo za menjavo le-teh. Lastniku so s tatvino povzročili za dobrih 5.000 € škode.

Na Dobrni so neznanci opravili tatvino okoli 200 l goriva iz rezervoarja avtobusa. Tatvino nafte iz vozil so policisti obravnavali tudi na avtocestnem počivališču na Lopati.

Včeraj so policisti bili obveščeni tudi o vlomu v stanovanjsko hišo v Sevcah na območju Laškega. Lastniki pogrešajo več kosov zlatnine, spominske bankovce ter več drugih stvari. Škodo ocenjujejo na okoli 10.000 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE