Policijsko poročilo PU Celje: 22. 8. 2011


Na območju celjske policijske uprave sta v minulem koncu tedna v nesrečah umrli dve osebi. V gorah je namreč v soboto umrl 17-letni fant, v Savinji pa je včeraj utonila 35-letna ženska.

17-letnik se je smrtno poškodoval v soboto na Uršlji Gori. Na strmem pobočju mu je v grapi Kaštel spodrsnilo in je po strmini silovito drsel okoli 100 metrov. Zaradi posledic padca je umrl na kraju nesreče. V iskalni akciji 17- letnega fanta  so sodelovali policisti Policijske postaje Slovenj Gradec, Postaje prometne policije Celje ter dva vodnika službenih psov, reševalci gorskih reševalnih  služb Koroška,  Maribor in Celje, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podgorje, lovci Lovskega društva Podgorje ter prijatelji in znanci pokojnega. V akciji je sodeloval tudi policijski helikopter.

V reki Savinji pa je včeraj utonila 35-letna ženska, ki se je pozno popoldne s prijatelji kopala ob jezu v reki Savinji v Šeščah. Ko je poskušala sesti na skale ob jezu, jo je  močan tok potegnil približno meter in pol pod vodo, kjer se je zagozdila pod skale in umrla.

V petek, okoli 09. ure, so policisti v Celju, v križišču Kidričeve in Mariborske ceste ter obvoznice Zahod, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 68-letni voznik osebnega vozila. Omenjeni voznik je v križišče pripeljal iz  Kidričeve ceste in zapeljal v rdečo luč v trenutku, ko je iz njegove desne smeri po Mariborski cesti v križišče  pravilno, pri zeleni luči, pripeljal 20-letni voznik osebnega avtomobila. Vozili sta silovito trčili pri čemer se je 68-letni voznik, katerega vozilo je po trčenju pristalo na strehi, hudo poškodoval, njegova 70-letna sopotnica in voznik drugega osebnega vozila pa lažje.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti ta vikend obravnavali tudi v naselju Nizka na območju Policijske postaje Mozirje. Prometna nesreča se je zgodila v soboto okoli 23. ure. 19- letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Šentjanža proti Spodnji Rečici. Ko je v Nizki iz nepreglednega ovinka pripeljal na ravni del ceste, je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča ter trčil v betonski robnik, nato pa v podporni steber terase objekta. V prometni nesreči se je huje poškodoval 19-letni voznik,  njegova 17-letna sopotnica pa lažje.

V noči na petek so policisti v Latkovi vasi obravnavali vlom v ograjene prostore podjetja, kjer so storilci iz osebnega avtomobila Mercedes ukradli vsa štiri lita platišča s pnevmatikami in lastniku povzročili za najmanj 1.500  € škode.

Noč kasneje so na avtocestnem počivališču na Lopati obravnavali tatvino goriva, ki ga je neznani storilec iztočil iz rezervoarja tam parkiranega tovornega avtomobila. Lastniku je povzročil za približno 1.000 € škode.

V soboto okoli 13. ure so policisti v eni od zlatarn v Celju obravnavali tatvino. Neznan moški si je pod pretvezo, da namerava kupiti verižico le-to ogledoval, nato pa jo zagrabil in zbežal iz prodajalne. Lastnikom je povzročil za okoli 700 € škode.

V Slovenskih Konjicah so policisti včeraj zgodaj zjutraj obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila BMW 320 D.  Neznani storilec je poškodoval pokrov motorja ter z ostrim predmetom napravil več risov na vozilu. Lastnika vozila je oškodoval za okoli 1.000 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE