Policijsko poročilo PU Celje: 22. 9. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o dveh prometnih nesrečah s pobegi. V eni je voznik osebnega vozila zbil kolesarja in ne da bi poškodovanemu nudil pomoč odpeljal s kraja prometne nesreče. V drugi pa je voznik osebnega vozila zbil peško in prav tako brez da bi poškodovani nudil pomoč, odpeljal s kraja nesreče

Prva prometna nesreča s pobegom se je zgodila včeraj okoli 15.10 uri na prehodu za pešce v križišču Liptovske in Oplotniške ulice v Slovenskih Konjicah. Na prehodu za pešce je 34-letno peško s sprednjim delom vozila zbil voznik neznanega terenskega vozila, ki je po trčenju odpeljal proti Zrečam. Peška se je v prometni nesreči lažje poškodovala.

Druga prometna  nesreča s pobegom pa se je zgodila okoli 15.30 ure , ko je 23-letni kolesar kolesaril po Partizanski cesti v Velenju in sicer iz smeri ceste ulice  Františka Foita proti Šoštanju. Ko je pripeljal v neposredno bližino bencinskega servisa na Partizanski cesti, je pravilno prečkal prehod za pešce na  izvozu iz bencinskega servisa. Tik preden je s kolesom zapeljal na kolesarsko stezo, je za njim, v isti smeri, pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila temne barve znamke VW Passat, limuzinske izvedbe.  Ker je neznani voznik, neznanega avtomobila, vozil preblizu desnemu roba vozišča, je  z desnim delom svojega vozila trčil v kolesarja, ki je padel in se poškodoval. Voznik je po trčenju odpeljal naprej po Partizanski cesti v smeri proti Šoštanju, ne da bi nudil pomoč kolesarju.

Policisti oba udeležena voznika, ki sta zapustila kraja nesreč in vse očividce prosijo, da zaradi razjasnitve okoliščin prometnih nesreč pokličejo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Na Resljevi ulici v Celju so policisti včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala 31-letna sopotnica v vozilu VW Transporter, ki ga je 44-letni voznik vozil po Resljevi ulici v smeri proti Mariborski cesti. Poleg njega so bile v vozilu še tri sopotnice. Ker so imeli med vožnjo vrata na vozilu odprta, sta zaradi neprilagojene hitrosti vozila v ostrem levem ovinku iz avtomobila padli dve sopotnici, stari 31 in 21 let.  31-letnica se je pri padcu iz vozila zelo hudo poškodovala, 21-letnica pa lažje.

Poleg omenjenih treh pa so policisti včeraj na celjskem območju obravnavali še sedem prometnih nesreč. Štiri voznike so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali, dvema pa so zasegli vozila.

Eden od voznikov je imel kar 1,29 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg vožnje pod vplivom alkohola so mu policisti zasegli še vozilo, saj ni izpolnjeval pogojev za vožnjo. Vozniško dovoljenje mu je namreč, zaradi zdravstvenih razlogov, poteklo že marca letos.

Na Liški ulici v Šentjurju so policisti včeraj  obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša za okoli 2.000 € različnega orodja.

Na Ljubečni pa so policisti obravnavali vlom v delovni stroj. Storilec je odnesel nekaj delov stroja, vrednih okoli 800 €.