Policijsko poročilo PU Celje: 23. 11. 2016

23. 11. 2016 10:55

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so imeli včeraj v dopoldanskih urah v postopku 33-letnega romunskega voznika osebnega vozila.

V postopku z njim so ugotovili, da je zoper njega razpisana mednarodna tiralica, zaradi v Švici storjenih kaznivih dejanj ropa, računalniške goljufije  ter izsiljevanja. Policisti so 33-letnega  Romuna privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. V nadaljevanju ga bodo izročili švicarskim varnostnim organom.

Danes, okoli dveh zjutraj, je občan obvestil policiste, da je na avtocestnem počivališču Lopata opazil dva neznanca, ki sta iz tovornega vozila prečrpavala nafto. Ko sta ga opazila, sta se s tovornima vozila odpeljala v smeri proti Ljubljani. Policisti so ju ustavili na Vranskem. Voznika, oba romunska  državljana, stara 24 in 27 let, sta imela v vozilih za kabinami nameščeni črpalki za prečrpavanje goriva in dodatne rezervoarje za gorivo. Oba voznika sta pridržana. Po končani preiskavi bosta kazensko ovadena.

Danes, okoli pol šestih zjutraj, so bili policisti obveščeni še o drzni tatvini na avtocestnem počivališču Tepanje. Dva neznanca sta potrkala na okno osebnega vozila in vozniku, italijanskemu državljanu, pokazala, da ima prazno zadnjo pnevmatiko. Medtem, ko je voznik stopil iz vozila, je eden od neznanih storilcev odprl sopotnikova vrata in iz vozila ukradel torbico z dokumenti in gotovino.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,340 seconds.