Policijsko poročilo PU Celje: 23. 5. 2011


Pregled dogajanja zadnjih treh dni policisti PU Celje začenjajo s petkovim vlomom v tovorni avtomobil.

V noči na petek je neznani storilec v Braslovčah vlomil v tovorni avtomobil, ukradel avtoradio in navigacijsko napravo ter lastniku povzročil za 600 € materialne škode.

Žalski policisti so v petek obravnavali vlom v trgovino s tekstilom, obutvijo in usnjeno galanterijo na Cankarjevi ulici v Žalcu. Vlomilec je iz trgovine odnesel več kosov oblačil, obutve in usnjene galanterije, za nameček pa še nekaj gotovine.

V Celju so policisti v petek obravnavali vlom v  nenaseljeno hišo na Tovarniški ulici v Celju. Pogrešajo nekaj kosov pohištva, električno napeljavo in še več drugih predmetov vrednih okoli  2.000 €.

V stanovanjsko hišo je bilo v petek zvečer vlomljeno tudi v Leskovcu. Storilca je presenetila lastnica, ki se je vrnila domov, a je že pred tem uspel najti in ukrasti za okoli 8.000 € denarja in izdelkov iz zlata.

V soboto ponoči je neznani storilec vlomil v brunarico v bližini letališča v Levcu. V objektu je našel ročno kovinsko blagajno iz katere je ukradel 500 €.

Pregled kaznivih dejanj policisti zaključujejo s podatki o tatvini koles.

V soboto je občan obvestil policiste, da tuji državljani s kombiniranim vozilom v Kaplji vasi  pobirajo staro železo. Poleg starega  železa so v svoj avtomobil naložili tudi par koles. Lastnik koles je tatovom sledil, o tatvini pa je obvestil tudi policiste. Kolesa so mu tuji storilci v nadaljevanju vrnili,  policisti pa so zoper njih ustrezno ukrepali.

V soboto, ob devetih dopoldan, se je na lokalni cesti v Lepi njivi zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval kolesar.

Do nesreče je prišlo, ko je 60-letna voznica, ki je vozila osebni avtomobil iz smeri Lepe njive proti Mozirju, pred nepreglednim desnim ovinkom dohitela kolono kolesarjev in jih začela prehitevati. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal voznik tovornega avtomobila, zaradi česar se je voznica ustrašila in z vozilom zapeljala v desno ter pri tem oplazila 27- letnega kolesarja, ki je izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Kolesar se je pri padcu huje poškodoval.

Od petka do včeraj so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali devet voznikov, trem večkratnim kršiteljem so zasegli vozila.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj na avtocesti A1 ustavili voznika, ki je vozil 184 km/h. Alkotest je pokazal, da je imel 0,77 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Za konec še par besed o požaru. Strele, ki so spremljale sobotni naliv, so v Šentjurju, na Ulici talcev, povzročile požar na stanovanjski hiši.  V požaru nastala škoda je ocenjena na okoli 5.000 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE