Policijsko poročilo PU Celje: 23. 6. 2011


Včeraj so policisti na območju celjek policijske uprave obravnavali dvanajst prometnih nesreč, prav toliko kaznivih dejanj in osem kršitev javnega reda in miru.

Z gradbišča na Partizanski cesti v Celju so neznani storilci včeraj ukradli 26 armaturnih mrež in izvajalcu del povzročili za 2.600 € škode.

Na Ljubljanski cesti v Celju so policisti včeraj obravnavali tatvino  specialnega traktorja Steyer vrednega okoli 50.000 €. Storilci so poskušali ukrasti še drug traktor na tej lokaciji, vendar se jim tatvina slednjega ni posrečila.

Na Savinjski cesti v Žalcu je bilo včeraj ponoči vlomljeno v gostinski lokal. Pogrešajo dnevni izkupiček.

Ob bližajočem se dnevu policije bodo danes na Policijski upravi Celje podelili priznanja zaposlenim. Direktor Policijske uprave Celje bo ob tej priložnosti sprejel dobitnike  znakov za 30 let dela v policiji ter prejemnike bronastih, srebrnih in zlatih ščitov policije. Za dobro sodelovanje se bo zahvalil tudi predstavnikom  lokalne skupnosti, s katerimi so v preteklih letih še posebej dobro sodelovali.

Najžlahtnejša priznanja –  Zlate ščite policije letos prejmejo Robert Videc, Marko Lamovšek in mag. Elvis Alojzij Herbaj iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Celje, Slavko Šmigoc iz Policijske postaje Mozirje  in Peter  Pungartnik iz Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Celje.

Bronaste znake za sodelovanje bodo ob tej priložnosti podelili Svetu za preventivo in varnost v cestnem prometu Mestne občine Velenje, Združenju šoferjev in avtomehanikov Rogaška Slatina, Koroški  lovski zvezi ter gospodu Romanu Krajncu iz Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE