Policijsko poročilo PU Celje: 23. 6. 2015

23. 06. 2015 12:08

PolicijaPregled varnostnega dogajanja včerajšnjega dne policisti PU Celje začenjajo z obvestilom O kaznivem dejanje tatvine motornega vozila. V Tepanju je neznani storilec v noči iz ponedeljka na torek z dvorišča izpred stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil znamke Golf, serije V, srebrne barve, z nameščenima registrskima tablicama MB UV 648.

Policisti Policijske postaje Žalec so na Tovarniški cesti v Žalci na parkirišču enega izmed podjetij odkrili osebni avtomobil znamke Citroen Xsara Picasso, ki je bil 16. aprila 2015 odtujen v Podvinu pri Celju. Po opravljenem ogledu so vozilo vrnili oškodovanki. Za storilcem še poizvedujejo.

Na Čečovju pri Ravnah na Koroškem so policisti po izvršitvi kaznivega dejanja drzne tatvine prijeli in odvzeli prostost zakoncema iz Hrvaške. 54-letna ženska je med prodajo oblačil zamotila starejšo oškodovanko, v tem času pa je njen 55-letni mož iz denarnice v kuhinji odtujil 700 evrov gotovine. Osumljenca bodo policisti kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V Podkraju pri Velenju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Iz nje je odtujil za okoli 1.000 evrov zlatnine in 500 evrov gotovine.

V Sedražu, na območju Laškega, so policisti v popoldanskih urah opravili ogled kraja vloma v garažo. Neznani storilec je odtujil kolo z motorjem znamke Tomos Colibri, rdeče barve, registrskih številk CE C2-344. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 350 evrov.

Na Malgajevi ulici v Celju je neznanec izpod balkona stanovanjske zgradbe odtujil kolo, bele barve, znamke Nakamura. Lastnico je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Olešču, na območju Laškega, je neznani storilec odtujil pretvornik električnega pastirja. Lastnika je oškodoval za okoli 100 online casino evrov.

V nočnih urah so policisti obravnavali vlom v prostore trgovskega centra na Partizanski cesti v Velenju. Neznani storilec je odtujil večjo količino različnih parfumov v vrednosti okoli 2.000 evrov.

Na Frankolovem je neznanec vlomil v prostore osnovne šole. Iz ene izmed učilnic je odtujil računalniško opremo v vrednosti okoli 300 evrov.

Okoli polnoči so policisti na Preškem vrhu pri Ravnah na Koroškem opravili ogled kaznivega dejanja ropa. Eden izmed treh zamaskiranih storilcev je oškodovanko fizično obvladal in od nje zahteval denar. V tem času sta druga dva preiskala prostore v hiši in iz njih odtujila manjšo vsoto gotovine, denarnico z bančno kartico, žensko torbico in ključe za zagon osebnega avtomobila. Za storilci policisti še poizvedujejo.

V zgodnjih urah današnjega dne so bili policisti obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Kompolah pri Celju. Med izvajanjem takojšnjih ukrepov so policisti Policijske postaje Celje vozilo našli na železniški postaji v Štorah. Na kraju so prijeli 18-letnega in 17-letnega osumljenca ter jima odvzeli prostost. Okoliščine izvršenega kaznivega dejanja policisti še preverjajo.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,079 seconds.