Policijsko poročilo PU Celje: 23. 9. 2011


Iz PP PU Celje so sporočili, da je bilo včeraj vlomljeno v prostore skladišča podjetja na Cesti v Trnovlje v Celju. Pogrešajo več kot 2.300 m telefonskih in električnih kablov in najmanj 40 m bakrene jeklenice. Povzročeno škodo ocenjujejo na 3.500€.

Včeraj so policisti na celjskem območju obravnavali sedemnajst prometnih nesreč. Tri voznike so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, štirim so zasegli vozila.

Med pridržanimi je bila tudi  38-letna voznica voznica, ki je imela okoli 15. ure kar 1,73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače, skoraj 3,5 promila. Voznico so ustavili in pridržali žalski policisti, pred tem pa je na Bregu pri Polzeli poškodovala dve vrtni ograji.

Jesen je čas kmetijskih opravil. Da bi bila ta prijetna in varna, policisti opozarjajo na previdnost pri delu in vožnji s traktorji ter predelavi izdelkov, ki zahteva zadrževanje v neprezračenih prostorih, kot so vinske kleti. Vsem, ki se v tem času ukvarjate s pridelavo mošta in kuhanjem sokov v policiji svetujejo, da ste pri zadrževanju v neprezračenih prostorih še posebej previdni. Možne so namreč povišane, zdravju škodljive koncentracije plinov. Prostore, v katerih uporabljate grelna telesa za kuhanje sokov, še posebej pozorno zračite, tako da večkrat na dan naredite prepih, predvsem pa tega opravila nikoli ne izvajajte sami.

Prav tako ne pozabite na varnost pri delu s traktorjem in vožnji v cestnem prometu. Spoštujte cestnoprometne predpise in ne sedajte za volan pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi!