Policijsko poročilo PU Celje: 24. 1. 2012

24. 01. 2012 10:03

Na Celjskem in Koroškem so policisti včeraj  obravnavali osemnajst prometnih nesreč, enaindvajset kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda in miru, poročajo iz PU Celje.

V dveh včerajšnjih prometnih nesrečah sta se dve osebi lažje poškodovali, ostale so se na srečo končale le z materialno škodo. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila. O pridržanih voznikih danes, za spremembo od preteklih dni, policisti ne poročajo.

Včeraj, deset minut pred polnočjo, so policisti na avtocesti  obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena neznani voznik kombiniranega vozila, znamke Opel, tipa Vivaro, bele barve, neznanega registrskega območja ter voznik madžarskega priklopnega vozila znamke Kumlin.

Neznani voznik neznanega kombiniranega vozila je vozil po levem prometnem pasu iz smeri Celja proti Arji vasi. Ko je pripeljal v neposredno bližini kolone vozil na odstavnem pasu, ki so jo zaradi  menjave počene pnevmatike na priklopnem vozilu zavarovali delavci Darsa, je trčil v   zadnji levi del  madžarskega priklopnega vozila. Po trčenju v priklopno vozilo je neznani voznik Opel Vivare sunkovito zavil v levo proti levemu robu smernega vozišča, kjer je z vozilom oplazil kovinsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča, nato zapeljal v desno in po dobrih 40 metrih vožnje zopet v levo, kjer je ponovno trčil v kovinsko varnostno ograjo. Po trčenju je neznani voznik s kraja prometne nesreče odpeljal proti Arji vasi.

Kombinirano vozilo ima poškodovan sprednji odbijač, desno vzvratno ogledalo, sprednja desna vrata in steklo ter sprednji desni blatnik. Vse, ki ste oziroma boste opazili opisano vozilo, policisti prosijo za pomoč. Podatke o vozilu lahko sporočite na telefonsko številko 113, pokličete lahko tudi na najbližjo policijsko postajo ali pa na anonimno številko policije 080 12 00.

Med včerajšnjimi kaznivimi dejanji policisti omenjajo tatvino goriva. Storilec ga je okoli 60 litrov iztočil iz dveh delovnih strojev, parkiranih na delovišču v Vojniku.

V Šempetru v Savinjski dolini so policisti obravnavali tatvino žlice bagra, vredne okoli 1.000 €.

Včeraj so policisti obravnavali tudi dve tatvini gotovine oziroma torbice z gotovino iz stanovanjskih hiš v Velenju in v Celju. V obeh primerih je neznanec vstopil v odklenjeni hiši in iz predprostorov ukradel gotovino in torbico.

Na Policijski postaji Slovenj Gradec hranijo najdenih 70 €. Občan oziroma občanka, ki ta denar pogreša, naj se oglasi na Policijsko postajo Slovenj  Gradec, kjer bo ob dokazilu, da gre za njegov ali njen denar, le-tega lahko prevzel oziroma prevzela.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,979 seconds.