Policijsko poročilo PU Celje: 24. 10. 2011


Pregled dogodkov minulega vikenda policisti PU Celje začenjajo na področju cestnega prometa.

Ta vikend so policisti na območju policijske uprave Celje pridržali sedemnajst voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Večkratnim kršiteljem so policisti zasegli devet vozili. Obravnavali so 49 prometnih nesreč, v katerih so se trije udeleženci hudo telesno poškodovali, trije pa lažje.

Prva prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v petek ob 7. 10 uri na regionalni cesti izven naselja Marija Reka.  45-letna voznica osebnega avtomobila je vozila iz Trbovelj proti Preboldu. Ko je pripeljala v desni nepregledni, ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v nabrežino na levi strani ceste, vozilo je nato odbilo še v parkirno vozilo ob cesti, nakar se je prevrnilo na bok. Voznica se je hudo telesno poškodovala.

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v soboto ob 04.40 uri na glavni cesti izven naselja Radlje ob Dravi. Tudi ta nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti.  23-letni voznik osebnega avtomobila je vozil  izven naselja Radlje ob Dravi, iz smeri Maribora proti Dravogradu. Ko je pripeljal v blagi levi pregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal desno na neutrjeno bankino ter zapeljal v obcestni jarek. Pri trčenju se je voznik hudo telesno poškodoval, 21-letni sopotnik pa lažje.

Tretja prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v nedeljo ob 0.15 uri na glavni cesti izven naselja Črnova. 21-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti iz smeri Vinske Gore proti Veliki Pirešici. Zaradi neprilagojene hitrosti je v blagem desnem ovinku pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, nakar je trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno, po desnem smernem vozišču, vozil 25-letni voznik. V silovitem trčenju se lažje telesno poškodoval pet oseb, ena pa huje.

Policisti in kriminalisti so obravnavali 38 novih kaznivih dejanj, prevladujejo tatvine in vlomi.

Vlomljeno je bilo v enega izmed gostinskih lokalov v Celju, odtujen pa je bil menjalni denar in nekaj cigaret v skupni vrednosti okoli 1000 EUR.  Na gradbišču v Vojniku so nepridipravi iz gradbenega zabojnika  odtujili dva vrtalna stroja Hilti ter motorno žago. V Velenju so policisti obravnavali tatvino osebnega avtomobila Golf, serija 5, temno modre barve, registrskih številk CE KE-989. Vse, ki bi kar koli vedeli o odtujenem osebnem avtomobilu policisti naprošajo, da pokličejo na policijsko postajo Velenje, ali pa na številko policije za nujne klice 113.