Policijsko poročilo PU Celje: 24. 2. 2017

24. 02. 2017 13:35

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne policisti pričenjajo z obvestilom o vlomni tatvini. V Šentjurju pri Celju je neznani storilec vlomil v kiosk za hitro prehrano. Iz notranjosti je odtujil računalniško blagajno in manjšo količino pijač. Društvo iz Šentjurja je oškodoval za okoli 700 €.

V Hrastovcu pri Velenju so policisti opravili ogled kraja poskusa vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je pri vlamljanju poškodoval balkonska in vhodna vrata, v notranjost hiše pa ni vstopil .

V Dobrni je neznani storilec razbil steklo desnih vrat in iz notranjosti parkiranega osebnega avtomobila odtujil denarnico z večjo vsoto gotovine in bančnimi karticami.

Okoli pol desete ure so bili policisti obveščeni, da se je v Velikem vrhu pri Šmartnem ob Paki zgodila nesreča pri delu v gozdu. Pri spravilu lesa na strmem pobočju lastne kmetije se je smrtno poškodoval 67-letni domačin. Med tem, ko je odžagal vejo enega izmed podrtih dreves, je v prišlo do sprostitve manjšega drevesa, ki ga udarilo po glavi. Obležal pod debli dveh manjših izruvanih dreves s koreninami. O nesreči sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec iz Celja. Ogled kraja nesreče pri delu v gozdu so opravili kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, ki bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Zaradi pregretja dimnika je okoli poldneva v Škalskih Cirkovcah pri Velenju prišlo do začetnega požara dela ostrešja lesene počitniške hišice. Ogenj so pogasili gasilci iz Škal in Velenja. Nastala je škoda za okoli 5.000 €.

V enem izmed večjih prodajnih centrov na Ljubljanski cesti v Celju so policisti pri beračenju prijeli mladoletno državljanko Romunije. Privedli so jo v takojšen postopek k sodnici Okrajnega sodišča v Celju, ki ji je izrekla ukor in odvzela manjšo vsoto naberačenega denarja.

V popoldanskih urah so policisti v večjem trgovskem centru na Mariborski cesti v Celju opravili ogled kraja roparske tatvine. 33-letni domačin je izvršil tatvino, nato pa se je fizično upiral in grozil varnostniku, ki ga je pridržal do prihoda policistov. Zaradi nadaljevanja kršitve v pijanem stanju so ga pridržali do streznitve.

Okoli ene ure ponoči so bili policisti obveščeni o pogrešanju osebe v Črni na Koroškem. Med iskanjem so 25-letnega pogrešanega ustavili med vožnjo kolesa z motorjem, ki ga je pred tem odtujil lastniku iz Pristave ukradel. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo policisti kazensko ovadili.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,601 seconds.