Policijsko poročilo PU Celje: 24. 5. 2011


Včerajšnji dan je zagotovo najbolj zaznamoval rop banke v Vitanju.

Okoli pol desetih sta oborožena neznanca, oblečena v temno modra oblačila in obuta v svetlejše športne čevlje, vstopila v prostore banke in od uslužbenk zahtevala denar. Ko sta denar dobila, sta banko zapustila. S kraja sta se odpeljala z osebnim avtomobilom znamke Volkswagen Passat, letnik 2001, svetlo sive barve, registrskih oznak LJ V0-03J.

Preiskava o ropu intenzivno poteka. Vse, ki ste morda opazili omenjeno vozilo policisti prosijo, da jih o tem obvestite na telefonsko številko 113.

Zasegi avtomobilov na mejnih prehodih na našem območju  že dolgo niso več redkost.

Pri mejni kontroli na Mejnem prehodu Rogatec so policisti slovenskemu državljanu, ki je vstopil v Slovenijo, zasegli osebno vozilo Ctroen Xsara. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policistom je predočil vozniško dovoljenje, ki je na podlagi sodne odločbe prenehalo veljati, osebnemu vozilu, ki ga je vozil, pa je potekla registracija. Voznik je bil v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za hujše prekrške.

Policisti so v noči na nedeljo opazili storilca, ki je skozi zadnje okno vlomil v gostinski lokal na območju Šentjurja. Ko je vlomilec pregledoval pisarno lokala, sta do okna pristopila policista. Ko ju je opazil, je skočil skozi okno in zbežal. Policista sta ga prijela, mu odvzela prostost in privedla na policijsko postajo. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj Vlomnih tatvin, sledi kazenska ovadba.

V nedeljo, okoli 12.30 ure, se je na lokalni cesti Gaji – Začret, v neposredni bližini stanovanjske hiše Obrtna cesta št. 3, Trnovlje pri Celju, zgodila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena kolesarka, ki se  je v  prometni nesreči lažje poškodovala. Kolesarka in kolesar sta vozila po omenjeni cesti v smeri proti Začretu. Med vožnjo naj bi ju dohitel in pričel prehitevati neznani voznik temno modrega karavana, ki naj bi se pri prehitevanju umikal v desno zaradi vozila, ki mu  je pripeljalo nasproti. Zaradi umikanja voznika  temno modrega karavana, se je skrajno desno umaknila tudi kolesarka in pri tem zapeljala v udarno jamo ob robu vozišča ter padla po vozišču. Zaradi  razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosimo  morebitne priče in voznika temno modrega karavana ter rdečega osebnega avtomobila , da se oglasijo  na Policijsko postajo Celje ali pokličejo na 113 oziroma anonimno številko 080 1200.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE